Öne Çıkanlar TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR istihdamdır… Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

Yeni Stadyum Yıl Sonuna Hazır!

Şantiye Şefi Muhammed Fatih Atabey Yeni Stadyum çalışanlarının 60 gündür maaş alamadıkları gerekçesiyle çalışmaları durdurdukları yönünde sosyal medyada çıkan iddiaların gerçek olmadığını belirterek; " Stat inşaatında durma veya herhangi bir iş birikme söz konusu değildir.

Bu çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana ödenekle ve ödeme ile ilgili olarak bir sıkıntımız olmadı.

Taşeron firmalarda bir gecikme olabilir, bu bizden kaynaklı değildir."dedi...

Elazığ Atatürk Stadyumu'nun yıkılıp yeniden yapılması çalışmalarında stat inşaatında hiçbir olumsuzluk yaşanmadan inşaatın devam ettiği açıklandı. Sosyal Medyada " 60 güne yakın zamandır maaş alamayan Elazığ Stadyumu çalışanları, tamamen işi bıraktı. İmalathanede çalışanlar ise işi durdurdu. Ne Tetiş Yapı ne de MYS verdikleri sözü tutmadılar.

Çalışanlar 10 gündür işi durdurma ve oturma eylemi yapıyordu." yönünde çıkan iddialarına cevap en yetkili ağızdan geldi. Tetiş Yapı tarafından yapılan yeni stadyumun şantiye Şefi Muhammed Fatih Atabey; " Çalışmalarımıza başladığımız günden bu yana ödenekle ve ödeme ile ilgili olarak bir sıkıntımız olmadı.

Taşeron firmalarda bir gecikme olabilir, bu bizden kaynaklı değildir.

Stat inşaatında durma veya herhangi bir iş birikme söz konusu değildir. Bu çalışmalarımız kapsamında günlük azami 170 kişi burada çalışıyor.

Bazen bu sayı 190’a kadar yükseliyor.” dedi.

Atabey bugüne kadar bazen Covid 19 ile mücadele kapsamında sıkıntılarının bulunduğunu belirterek” Yeni stat inşaatının önemli bir bölümü tamamlandı.

Stat inşaatında yüzde 90 çalışmalarımız tamamlandı. Şu anda çatı kaplama çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmamızı da en kısa sürede tamamlayıp daha sonra iş makinelerini stattan çıkaracak ve zemin çalışmasına başlanacak.” dedi.

PROJEDE YAPIM SÜRE BİTİMİ ŞUBAT’TA

Elazığ Atatürk Stadı’nda tribün ve loca inşaatı çalışmalarının tamamlandığı, dış duvarlarda kaplama çalışmaları ile çatı kapatma çalışmalarının devam ettiğini belirten Muhammed Fatih Atabey “ Çatı kapatma çalışmalarımız Batı ve Kuzey tribünlerinin üstünde tamamlandı. Şimdi Doğu tribününün üstünü kapatıyoruz. Güney tribünlerinin üzerini, çimlerin güneş ışığını almasını sağlamak amacıyla fiber cool roof malzemisi ile kaplayacağız. Baktığımız da bizim bu çalışmamızın projede bitim süresi 2022 Şubat ayı. Ancak biz eğer çok büyük bir olumsuzluk yaşamaz isek bu yılın sonunda bu stadı tamamlamış oluruz. Çatı kaplamalarının ve çatı bölümünde bulunan kedi yolunu tamamladıktan sonra ağır iş makinelerini stadın zeminin çıkaracak ve zeminin çim ekimine hazırlanması çalışmalarını hızlandıracağız. Bunun yanında tribünlerin koltuklaması içinde çalışmalarımızı başlatacağız. Tribünlerin koltuklanmadan önce 90 günlük bir test süresi olacak. Bu sürenin tamamlanmasının ardından hemen koltuklama çalışmalarını da tamamlayacağız. Stadın alt yapı çalışmalarını da devam ettiriyoruz.”diye konuştu.

SPOR SALONUMUZ İKİ AY İÇİNDE HİZMETTE OLUR

Çalışmaların sadece stat ile sınırlı olmadığını belirten Muhammed Fatih Atabey “ Bilindiği gibi bu alanda bir de spor salonumuz var. Spor Salonu inşaatımız tamamlandı. Şu anda salonun içinde çalışmalarımız sürüyor. Artık salonumuzun içinde ki çalışmalarımız ağırlıklı olarak devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamaz isek, covid 19 gibi, bu alanda ki çalışmalarımızı iki aya kadar tamamlamış ve salonu hizmete açılacak hale getirmiş olacağız.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol