Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

YENİ STADYUMA GES PROJESİ

Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebahattin Devecioğlu’nun yıllardır ısrarla dillendirdiği Elazığ Atatürk Stadyumuna güneş panelleri kurulması projesi stadyum inşaatının bitmek üzere olduğu bu günlerde yeniden gündeme geldi.

Elazığ Atatürk stadyumunun yıkılmasının ardından ”Yapılacak olan yeni stadyumun “güneş enerjisi” projesiyle kendi elektriğini üreten güneş paneli sistemiyle inşa edilmesi “projesini sunan Prof.Dr.Sebahattin Devecioğlu bugün yine aynı projenin yapılmasını istiyor.

Devecioğlu; ” Enerji açığının büyüdüğü günümüz dünyasında sürdürülebilir, yenilenebilir Enerjinin insanoğlunun yaşamı içerisinde ne kadar büyük bir önem taşıdığı bilinen bir gerçektir. Yaşadığımız dünya, çevre dostu olmak için elinden geleni yapıyor, spor kulüpleri de mümkün olduğunca çevre dostu olmak için stadyumlarını inşa etmek veya bazı durumlarda değiştirmek için çalışmalar yapmaktadırlar. Futbol stadyumlarının daha yeşil olmak için, havanın daha kuru olduğu dönemlerde sahayı sulamak için, yağmuru toplayıp depolayarak yağmur suyunu geri dönüştürmek, stadyumların içinde ve çevresinde aydınlatmaya ve diğer elektronik cihazlara güç sağlamak için güneş panelleri kurmak gibi çalışmalar yapmaktadır. Türkiye’de Antalya Arena ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena Stadyumlarının çatılarına kurulan Güneş Enerjisi panelleri ile kulüpler hem enerji giderlerinden kurtulmuş hemde kulüplerimiz kalıcı ciddi rakamlarda gelir elde etmişlerdir. Tamamlanmak üzere olan yeni stadyumun “güneş enerjisi” projesiyle desteklenebilir hale gelmesi durumunda, kulübün kendi enerjisini üretebileceğini ayrıca kulübün bu projeden dolayı kalıcı gelir elde edebileceğini söyleyen Devecioğlu; ”Yetkililer şimdiden bu projeyi hayata geçirmek için harekete geçmek zorundadırlar.Borcu yüzünden elektrikleri kesilen bir Elazığspor yerine Elektrikten para kazanan bir Elazığspor tüm Elazığspor sevdalılarının ortak istediğidir."dedi.

Devecioğlux ”Enerji şirketlerinin herhangi biriyle yapılacak anlaşma ile kulüp kasasından harcama yapılmadan kurulacak paneller vasıtası ile Elazığspor önemli bir gider kaleminden kurtulacağı gibi ayrıca önemli bir miktarda kalıcı gelirde elde edebilecektir.Bu yüzden yetkililer bir an önce harekete geçip bu işi kısa zamanda sonuçlandırmalıdırlar.”dedi.

Anahtar Kelimeler:
YENİ STADYUMA GES PROJESİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol