Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

YENİDEN GÜNDEME GELEN AFET BÖLGESİ  KONUSUNDA BASIN AÇIKLAMASI

Gerek toplumsal devamlılığın sağlanması gerekse refah ve huzur içinde yaşamanın anahtarı olan bu anlayış, zor durumda olan ve hayatını idame ettirmek mecburiyetindeki bir toplumun emniyet kemeridir. Bu ilke, hiç veya eksik uygulanırsa sosyal adalet zedelenir ve sorgulanmaya başlanır.

Son günlerde afete maruz kalmış bir şehrin yaraları sarılırken; neden Elazığmızın yaralarının iyileşmesi için aynı çaba ve destek verilmez, anlaşılabilir değildir. İşte bu noktada , biraz önce değindiğimiz gibi, artık vatandaşımız sorgulamaya başlamış ve doğal olarak kendi şehrinin devlet nezdinde diğer şehirlerden daha değersiz olduğu hissine kapılmıştır.

Rize’deki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elbette ki tüm Türkiye seferber olmalıdır ve gereken ne ise yapılmalıdır.

Afet bölgesi ilan edilip şehre ve mağdur vatandaşlara üst düzeyde yardım edilmelidir ; tıpkı depremi yaşayan, sevdiklerini moloz yığınlarının arasında yitiren, dondurucu soğukta çadırlarda kalan, onbinlerce insanın evsiz kaldığı, konteyner kentlerde unutulan Elazığlı vatandaşlarımıza yapılması gerektiği gibi!

Ancak, en başından itibaren haykıra haykıra yükselen seslere kulaklar kapatılmış ve vatandaşımız tatmin edilememiştir.

Bu sebeple, bu konunun yeniden gündeme gelmesi yaralı halkımızın haklı sitemleri olarak kabul edilmelidir.

Yaşanan depremin ve olağanüstü yıkıcı etkilerinin neredeyse hafife alınarak aynı hassasiyetin gösterilmemesi, afet bölgesi ilan edilmeyen Elazığ’ın birkez daha kendisini sahipsiz olarak nitelendirmesine sebep olmuştur.

DEVA PARTİSİ ELAZIĞ İL BAŞKANI

Av.Mehmet KANGAL

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol