Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

YENTÜR; "YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Av. Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından silahla öldürüldü. Tuzla'da bir restoranda yemek yiyen avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı Oktay Dönmez tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Yıldız’ın ölümünün ardından katil zanlısının en ağır şekilde ceza alması için yasal süreci takip edeceklerini ifade ederek Elazığ Baro Başkanı Av. Mustafa Yentür açıklama yaptı.

Elazığ Baro Başkanı Av. Mustafa Yentür, “Meslektaşımız Av. Dilara Yıldız’ın kadın cinayeti sonucu öldürülmesinin derin üzüntüsü ve öfkesi içerisindeyiz. Meslektaşımızın ailesine ve hukuk camiamıza başsağlığı diliyoruz. Meslektaşımız il dışındayken meslektaşımızın evinde günlerce onu bekleyerek cinayeti planlayan eski nişanlısı ; cinayet günü meslektaşımızı kamuya açık bir yere götürmüştür. Uzun zamandır sürdürdüğü şiddetine Tuzlada bulunan restaurantta devam etmiştir. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine polisler olay yerine intikal etmiş buna rağmen meslektaşımız eski nişanlısı tarafından silahla katledilmiştir. Dehşete düşüren bu hadise kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ne denli korkunç ve sistematik bir şekilde işlendiğinin kanıtıdır. Kadın cinayetlerinin önlenmesi için yasaların eksiksiz uygulanmasını, önleyici, koruyucu tedbirlerin alınmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların uygulanmasını her zaman hukukçular olarak talep ettik” ifadelerini kullandı.
YENTÜR: "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Başkan Yentür, “Kadınların yaşam hakkının korunmasının devletin görevi olduğunu, bu sorumluluğun yerine getirilmesini istedik. Son zamanlarda gitgide vahşileşen ve artan kadın cinayetleri İstanbul Sözleşmesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Mamafih İstanbul Sözleşmesinden imzanın çekilmesi, 6284 Sayılı yasanın etkin uygulanmaması, nafakanın tartışılmaya açılması kadının özgür bir birey olduğunu kabul etmeyen zihniyete cesaret verdiği aşikardır. Kadın Hakları için mücadelemizi sürdüreceğimizi ve meslektaşımızı katleden zanlının en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol