Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI

Bu haber kez okundu.

"YEPYENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Erdoğan depremden sonra Elazığ'da 5 Milyar Lirayı aşan bir yatırımla yaklaşık 100 Bin insan için modern, güvenli ve her türlü sosyal donatıya sahip yepyeni bir şehir inşa edildiğini kaydetti.

. Depremin ardından Elazığ'da yapılan çalışmaları aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti.

"TÜM İMKANLARIMIZLA VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK"

"Deprem anından itibaren devlet olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Bir yandan enkaz altında kalan insanlarımızı kurtarmaya çalışırken, diğer yandan da acil ihtiyaçları karşılayacak mekanizmaları süratle oluşturduk. Enkaz kaldırma faaliyetlerinin hemen ardından da evleri yıkılan vatandaşlarımıza yeni konutlar inşa etmek için kolları sıvadık."

"4.764 BİNA YIKILDI"

"Elazığ'da depremin ardından 77 Bin bina incelendi ve toplam 4.764 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yapılan değerlendirmeler sonunda Elazığ'da 20 Bin ve Malatya'da 6 Bin olmak üzere toplam 26 Bin yeni konutun inşaatına karar verdik.

Elazığ'daki inşaat çalışmalarına depremden en çok zarar gören Sürsürü, Bizmişen, Yazıkanok, Akçakiraz, Aksaray, Karşıyaka, Abdullahpaşa ve Gümüşkavak mahallelerinden başladık"

"12 BİN KONUTU YAZA KADAR TESLİM EDECEĞİZ"

"Depremden sonraki 6 ayda 2517 konutu bu mahallelerde hak sahiplerine teslim ettik: Halen 136 derslikli 8 okulun inşaatı sürüyor. Malatya'da da 1195 konutu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Bugün Elazığ'da 5500 konutu daha teslim ederek toplamda 8 bin ailemizi yeni konutlarına kavuşturmuş oluyoruz. 12 Bin konutu da yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, camileri, okulları, spor sahalarıyla hep birlikte yaza kadar tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

"5 MİLYARI AŞAN YATIRIM"

"Böylece 5 Milyar lirayı aşan bir yatırımla Elazığ'da yaklaşık 100 Bin insanımız için modern, güvenli ve her türlü sosyal donatıya sahip yepyeni bir şehir inşa etmiş oluyoruz.

Hamdolsun Türkiye artık bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda konutu, üstelik en kaliteli şekilde inşa eden, yaraları hızla hızla saracak, mağduriyetleri giderecek bir kapasiteye ulaşmıştır.

Bir kez daha bu konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını diliyorum."

KONUTLAR YATAY MİMARİ STRAJESİYLE İNŞA EDİLDİ

"Afetlere hazırlık yanında ülkemizin şehirleşme kalitesini yükseltmeyi de önemsiyoruz. Bu amaçla yeni projelerimizin tamamını yatay mimari stratejisiyle hazırlıyoruz.

Elazığ ve Malatya'daki deprem konutlarımız bu yaklaşımla inşa edilmiştir."

"ELAZIĞ'A 18 YILDA 16 MİLYAR LİRA TUTARINDA YATIRIM YAPTIK"

"Elazığ'a son 18 yılda toplam 16 Milyar Lira tutarında yatırım yaptık. Bu çerçevede eğitimde 2518 adet yeni derslik yaptık Elazığ'a. Yüksek öğrenim gören öğrencilerimiz için 6304 kişi kapasiteli yurt binaları inşa ettik.

Farklı branşlarda 14 adet spor tesisi açtık. 20 Bin seyirci kapasiteli Elazığ stadyumumuzun inşaası devam ediyor.

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları merkezinin resmi açılışını da gerçekleştireceğiz.

Eski emniyet müdürlüğü alınana 26 Bin metrekarelik millet bahçesi inşa ettik. Şehrimize son 18 yılda 1038 yataklı Şehir hastanemizle birlikte toplam 37 sağlık tesisi kazandırdık.

Deprem konutları dışında 7500 konutu daha sizlerin hizmetine sunduk. Bölünmüş yol uzunluğumuzu 33 Km'den 329 Km ilave ile 362 kilometreye çıkardık.

Hem Elazığ için hem bölge için emniyet arz eden iki ulaştırma projesinin açılışını gerçekleştirdik. bunlardan birisi Kömürhan Köprüsü.

Diğeri de Diyarbakır Ergani Deve Geçidi Köpürüsü ve bağlantı yolları. durmak yok. Yola devam."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol