Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Yerel Aktörlere Duyurulur!

Deyim yerindeyse; vatandaşları hak sahibi olduklarına pişman eden TOKİ, vatandaşların mağdur olmasına neden olan, uygulama örneklerinden birine daha imza attı. TOKİ’nin Mustafa Paşa Mahallesi’nde, çektiği karma kura ile evlerine kavuşacaklarını uman vatandaşlar, hak sahibi oldukları evlerinin adresini alıp, gittikleri Mustafa Paşa Mahallesi TOKİ Konutları’nda şok yaşadılar. Vatandaşlar kendilerine verilen adresler ile TOKİ alanındaki adreslerin uyuşmadığını ifade ederek, evlerini bulamadıklarını kaydettiler. Elazığ Milletvekilleri ’ne ve yöneticilere seslenen vatandaşlar, kendilerine verilen adresleri Mustafa Paşa Mahallesi TOKİ Konutları’nda bulamadıklarını dile getirdiler.

“Evlerimizi Tahmin Ederek Bulamaya Çalışıyoruz”

Mustafa Paşa Mahallesi TOKİ Konutları’nda, karma kuradan çıkan evlerini bulmaya çalışan vatandaşlar açıklamalarda bulundular. Vatandaşlar: “Bizim evlerimiz üçüncü katta bulunuyordu ve 3+1‘di. Bizi tabi tuttukları karma kurada 7 numaradaki daire çıkmış. 7 numara olduğunu tahmin ettiğim daireye baktım. Daire 1. katta ve 2+1… Bu durumu kim nasıl değerlendirir se, ben de öyle değerlendiriyorum. Deprem öncesinde 1. katta olan vatandaşa, 6. katta konut verilmiş. Bu haksızlıktır. Biz bu evleri teslim almayacağız. TOKİ Yetkilileri ile görüşeceğiz. En sonunda paramızı alıp çıkacağız. 

İnşa sürecinde evleri vatandaşlardan sır gibi sakladılar. Kura da torpil yaptılar. Konutu birinci katta olan birine nasıl oluyor da 4. kattaki konut çıkıyor? Hani herkese yeni evleri, depremden önceki katlarında verilecekti! Bir yıldan fazla bir zamandır, bas bas bağırarak evlerin herkese kendi katında verileceğini söylediler. Kura çekilirken, bir iki kurayı çekip sonrasındaki bütün isimleri karma kutuya dâhil ettiler. Yetkilere sesimizi duyuramıyoruz. Hangi yetkiliye gitsek, konun kendisi ile ilgili olmadığını söylüyor. Biz iki yılda sesimizi duyuracağımız bir yetkili bulamadık… Soruyorum; bu 2+1’ler Elazığ’da niye yapıldı?  Ayrıca bu nasıl bir bina yapı mıdır? Yarın bu binaların etrafında tinerciler cirit atacak.  Bizler evlerimizi tahmin ederek bulamaya çalışıyoruz. Yetkililer neredeler? “ dediler.

TOKİ Evini Bulmaya Çalışan Vatandaşlara Yardımcı Olmak İstemiyor Mu?

Mustafa Paşa Mahallesi’nde bulunan TOKİ alanında, evlerini arayan vatandaşlara yardımcı olacak bir tane bile yetkili bulunmuyor. Vatandaşlar, ellerinde hak sahibi oldukları konutların adreslerinin yazılı olduğu kâğıtlarla, sabah başladıkları ev arama işkencesini akşam saatlerine kadar sürdürüyor. Hak sahiplerinin çoğunun ,yaşlı vatandaşlardan oluşması ve konut alanı içerisinde, zaman zaman nefesleri kesilerek, bir o yana bir bu yana savrulmaları vicdanları sızlatıyor. TOKİ’nin vatandaşları canından bezdiren uygulama örneği, maalesef şehir yöneticileri ve milletvekilleri tarafından da önemsenmiyor.  Vatandaşların sinir harbi içerisinde, labirenti andıran TOKİ Konut Alanı’nda evlerini araması kimin hoşuna gidiyor bilinmez. Ancak bu durum akıllara; TOKİ evini bulmaya çalışan vatandaşlara yardımcı olmak istemiyor mu? Sorusunu getiriyor. Sorumlu yayıncılık anlayışımızın bir gereği olarak; şehrimizi yöneten bütün yerel aktörleri ve milletvekillerimizi yaşanılan tabloyu görmeleri için, ütülü pantolonlarını ve ayakkabılarını kirletmeyi göz alarak, vatandaşa yaşatılan garabeti görmeleri için Mustafa Paşa TOKİ Konut alanına davet ediyoruz.   

Anahtar Kelimeler:
Yerel Aktörlere Duyurulur!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol