Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

YEREL BASINA CAN SUYU

Yapılan toplantıda alınan kararla yerel basın ilanlarına yüzde 71,51’lik zam yapıldı.

YEREL GAZETELER SEVİNÇLE KARŞILADI

Korona salgınıyla birlikte yüksek girdi maliyetleri nedeniyle zor zamanlar yaşayan yerel basının beklediği karar sonunda çıktı. Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu, gazetelerde yayımlanan resmi ilanların sütun cm fiyatlarına yüzde 71,51 oranında zam kararı aldı. Adeta yerel basına can suyu olacak olan karar, ülke genelindeki yerel gazetelerde de büyük sevinçle karşılandı.

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu yerel basına can suyu olacak bir kararla gazetelerimizi yaşatacağız mesajı verdi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantı kararıyla alakalı bir basın açıklaması yaptı.

YAKLAŞIK YÜZDE 72’LİK ARTIŞ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantı kararıyla alakalı bir basın açıklaması yaptı. “BİK Genel Kurulunun Aralık ayı içerisinde toplanıp fiili zam kararını alması ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak tarifenin bu güne kadar hayata geçmemesi sektörümüzü olumsuz yönde etkilemişti. Cumhurbaşkanlığının 12 üyeyi atamasının ardından bugün toplanan Basın İlan Kurumu Genel Kurulu beklentimize yakın bir kararla günlük fiili satış ortalaması 50 binin altında olan gazeteler için Resmi İlan zammını 20,40 TL’den %71,57’lik bir artışla st/cm fiyatını 35 TL’ye çıkardı.

CUHHURBAŞKANININ ONAYIYLA

Ayrıca günlük fiili satış ortalaması 50 bin ve üzeri olan gazetelerde ise 49,35 TL olan st/cm fiyatını %27,66’lık bir atışla 63 TL’ye yükseltme kararı aldı. BİK Genel Kurulu tarafından kabul edilen teklif Cumhurbaşkanlığına imzaya sunuldu. Cumhurbaşkanının imzasıyla 1 Mart’tan itibaren geçerli olacağını ümit ediyoruz. Yerel basına can suyu olacak bu kararı alan tüm genel kurul üyelerimize ve kararın onaylanması hususunda Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." ifadeleri kullanıldı.

EBMC BAŞKANI KOCA: “BİK ‘GAZETELERİMİZİ YAŞATACAĞIZ’ MESAJI VERDİ”

Alınan kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 1 Mart’tan itibaren geçerli olması beklenirken, konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı (EBMC) Başkanı M.Nafiz Koca ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BİK Genel Kurulu üyelerine teşekkür ederek, “BİK Genel Kurulu üyeleri aldıkları kararla “Gazetelerimizi yaşatacağız” mesajı verdi” ifadelerini kullandı.

YEREL BASINI YAŞATAĞCAĞIZ MESAJI

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı (EBMC) M.Nafiz Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Basın İlan Kurumu Genel Kurulu toplanarak yerel basına can suyu olacak bir kararla gazetelerimizi yaşatacağız mesajı verdi. Yerel basına can suyu olacak bu kararı alan tüm genel kurul üyelerimize ve kararın onaylanması hususunda Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

RAHATLATICI BİR KARAR

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girecek olan ilan tarifesi artışının, girdi maliyetlerinin ve döviz kurlarının olağandışı artışıyla kapanmanın eşiğine gelen yerel basın kuruluşları için rahatlatıcı bir karar olduğuna dikkat çeken Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca;

DAHLİ OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER

"Bu kararın alınmasında emeği geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’a, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerine, Genel Kurul Üyesi Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı'ya, TGK ailemizin temsilcileri Nazmi Bilgin'e, Mustafa Arslan'a, Şevket Erzen'e ve Şevket Karahan'a meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
YEREL BASINA CAN SUYU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol