Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

YIKIMLAR BİTMİYOR

24 Ocak 2020’de Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğünde ki depremin yaraları, 2 yılı aşkın bir süredir sarılamadı. Gün geçmiyor ki bir eksiklik ve aksaklıkla karşılaşılmasın.

24 Ocakta ki 6.8 büyüklüğündeki depremde, orta hasarlı olarak gösterilen yapılar 27 Aralık 2020 de 5.3 büyüklüğünde ikinci bir depremle ağır hasarlıya dönüştü. Şehrin komple elden geçirilmesi için komisyonların kurularak, çalıma yapılması istenmesine rağmen, başlatılan yıkımlarda hisseli binalar ve kentsel dönüşüm için uygulanan kat ittifaklarında, yaşanan sorunlar nedeniyle yıkımlar bir türlü bitirilemedi. Özellikle şehir merkezinde bulunan binaların yıkımı, bir defada yapılamadığı için ara ara gerçekleştirilen yıkımlar, şehirde trafiğin felç olmasına neden oluyor.

Özellikle şehrin ana arterlerinden olan ve vatandaşlar tarafından Hastane Caddesi olarak bilinen, 1. Harput Caddesi’nde ki yıkımlar  şehir trafiğini adeta kilitliyor.

Hastane Caddesi Trafiğe Kapatıldı

Hastane Caddesi Yeni Cami karşında bulunan bir binanın yıkımı için, Hastane Caddesi sabah saatlerinde trafiğe kapatıldı. Caddenin trafiğe kapatılması ile cami yanındaki otoparka girişlerde kapatılınca, minibüsler otobüs durağına indirildi.

Hozat garajı karşında ki otobüs durağına minibüsler alınınca, aynı alanda hem minibüsler hem de otobüsler yolcu almaya başladılar. Alanda oluşan trafik sıkışıklığı haliyle uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.

“Neden Bu Kadar Eziyet Ediliyor? “

Plansız yıkımlara tepki gösteren vatandaşlar,” Yıkımlar bu kadar uzun sürmemeliydi. Hastane Caddesi’nde ara ara yıkım yapılıyor. Bu binaların yıkımı bir defada yapılsa daha iyi olur. Neden bu kadar eziyet ediliyor.” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:
YIKIMLAR BİTMİYOR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol