Öne Çıkanlar yaz sıcaklıkları YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır

Bu haber kez okundu.

BİR ZAMANLAR 3 KADIN TAKIMLARIMIZ VARDI

Futbolun erkeklerden oluşmadığı ve tüm Dünya’da da oluşturulan liglerle Bayanlar Ligi kurulmuş ve ülkemiz 2006 yılında start almış ve şimdilerde de Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi, 2. Lig ve 3 Ligden oluşan 3 kategoride bayanlarımız futbolda da var olduklarını göstermekteler.

Ülkemizde var olan bayanların ligine ilimizden de Elazığ Bordo Atletik, Elazığ Hedefspor ve Anadolu Harputspor takımları mücadele etmişlerdi.

Şimdi ne acıdır ki hiçbir bayan takımımız liglerde mücadele etmiyorlar.

2006-2007 Sezonu'nda başlayan ligde A ve B olmak üzere iki kategoride toplam 14 takımla ligle başlamıştı.

Daha sonra takım sayılarının artması üzerine 2009 Sezonunda Bölgesel Lig oluşturulmuş ve 2010-2011 Sezonunda bu kategori takım sayısının azalması üzerine sadece 1. Ve 2. Ligle katılım yaşandı. 2014-2015 tekrar 1., 2. Ve 3. Ligler oluşur ve Elazığ 2. Ligde mücadele eder ve Elazığ Hedefspor ile Elazığ Bordo Atletikspor takımları katılım sağlar.

Bu sezonda Elazığ Hedefspor ligi 8. Sırada 7 puanla tamamlarken; Elazığ Bordo Atletikspor ise ligi 2. Sırada ve 39 puanla tamamlar.

2015-2016 Sezonunda ise Elazığ Bordo Atletikspor 3. Lig'de mücadele eder ve ligi 8. Sırada 20 puanla tamamlar. Anadolu Harputspor ise 11. Sırada 4 puanla tamamlar.

2016-2017 Sezonunda ise 3. Ligde Elazığ Bordo Atletikspor ve Anadolu Harputspor katılım sağlar ve sezonu Elazığ Bordo Atletikspor 12. Sırada ve 2 puanla, Anadolu Harputspor ise 9. Sırada 24 puanla ligi tamamlar.

2017-2018 Sezonunda ise 3. Ligde Elazığ Bordo Atletikspor lige katılır ve sezonu 6. Sırada ve -3 puanla tamamlar. Ayrıca Kadınlar liginde mücadele eden Elazığ Bodro Atletikspor daha sonra Karakoçangücüspor bünyesine dahil olur.

Ne yazık ki; şimdi ilimizden hiçbir bayan takımı mücadele etmemekte. Çevre illere baktığımızda da Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep takımlarının ikişer takımla mücadelelerini devam ettirdiklerini görüyoruz.

Temennimiz 2022-2023 futbol sezonunda yine ilimizden Kadınlar ligine katılım sağlarız ve erkeklerin yanı sıra kızlarımızın da futbolda başarılar elde etmelerini arzularız.    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol