Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler
2023-09-28 14:53:00

PERTEK KÖPRÜSÜ; MRN’DİR NE DESE YERİDİR!

M.Nafiz Koca

28 Eylül 2023, 14:53

Kömürhan Köprüsü hizmete açıldığında önemli bir yatırım olduğunu ifade etmiş bununla bağlantılı olarak da Pertek Köprüsünün bir an önce yapılması gerektiğine vurgu yapmıştık.

Zira Kömürhan Köprüsü 17 vilayetin bağlantı noktası olduğu gibi yapılacak olan Pertek Köprüsü de Akdeniz ile Karadeniz Limanlarını birbirine bağlayacağı için liman ticaretinin gelişmesine katkı sağlayacaktı.

Anlayacağınız Pertek köprüsünün önemi sadece Elazığ Tunceli arasında bir bağlantı kurmaktan ibaret değil.

Kaldı ki yıllardan beridir Elazığ ve Tunceli gibi iki önemli şehrin en kadim problemiydi Pertek Köprüsü.

Bundan dolayıdır ki; 21 Yıllık AK Partili Hükümetlerin hemen hepsinin Pertek Köprüsünü yapma sözleri vardı.

Sayın Başbakanlardan Sayın Abdullah Gül’den, Binali Yıldırım’a; Binali Yıldırımdan Ahmet Davutoğlu’ya kadar hepsinin sözü vardı.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise hem Başbakanlığı döneminde hem de Cumhurbaşkanlığı döneminde bu sözünü yinelemişti.

Dolayısıyla hem AK Partili Hükümetlerin hem de ondan önceki koalisyon hükümetlerinin böyle bir sözü var Elazığ ve Tunceli için.

Aradan yıllar geçti basının ve kamuoyunun yakından takip ettiği Pertek Köprüsü ile ilgili müjdeyi 28’nci dönem Milletvekillerinden Sayın Prof. Dr. Erol Keleş ile Sayın Ejder Açıkkapı vererek 2023 Aralık Ayında Pertek Köprüsünün proje ihalesinin yapılacağını duyurdular.

Duyurmakla da kalmadılar; avan projelerinin görsellerini de kamuoyu ile paylaştılar.

Siyaset bu; bir müddet sonra yerelde Cumhur İttifakı arasında soğuk rüzgarler esmeye başlayınca MHP Milletvekili Sayın Semih Işıkver bir TV programında Pertek Köprüsü ile alakalı yaptığı açıklamada böyle bir şeyin olmadığını Pertek Köprüsü ile alakalı hükümetin bir programının olmadığını olsa idi komisyonda kendisi olduğu için ilk haberi olanın kendisi olacağını söyledi.

Dedik ya siyaset bu…

Aynı konu geçtiğimiz günlerde, AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları ve AK Parti İl Başkanı Sayın Şerafettin Yıldırım’ın Kanal23 ekranlarında yayınlanan ‘Gündem Özel’ programında da gündeme geldi.

Aralık ayına iki aydan az bir zaman kala kamuoyu Pertek Köprüsü ile ilgili ne tür gelişmelerin olduğunu ekranlardan merakla beklerken AK Parti Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, birkaç hafta önce müjdeyi veren iki Milletvekili arkadaşının ve İl Başkanının gözlerinin içine baka baka, “Semih bey haklı” dedi ve ekledi: 6-7 yıl içerisinde ancak yapılabilir.

İktidar milletvekillerinden çok muhalefet milletvekillerinin ancak sarf edebileceği bu cümleler; sabahında kamuoyunda: “MRN’dir, ne dese yerindedir.” Söylemlerine sebep olarak insanları bıyık altından güldürdü.

Proje ihalesinin bu yılın Aralık ayında yapılması planlanan bir köprünün yapımı için bu kadar umutsuz ve karamsar konuşan Nazırlı’nın, belli ki kendi görev süresi içerisinde böyle bir proje ile ilgili gündemi ve çalışması olmayacak.

Şehrin en önemli talebi ve eksikliği olan, ayrıca Akdeniz ile Karadeniz arasında bağlantı yolu olabilecek ve liman ticaretini geliştirecek böylesi bir konuda havlu atmak ve çözüm için yıllar sonrasını işaret etmek reel politik bir yaklaşım mıdır, yoksa konuyla ilgili yapılan farklı açıklamalarda kendi tarafını belli etmek midir bilmiyoruz.

Ancak Pertek Köprüsü ötelenmeye gelmeyecek ve her milletvekilinin birinci öncelikli takip edeceği proje olmalıdır.

Kendi tarafını belli etmekse bunun tek bir izahı vardır, o da sevgili Milletvekili AK Partiyle kan uyuşmazlığı yaşadığı için MHP’ye göz kırpmaktadır.

Kendi partisinin belediye başkanıyla, şehrin basınıyla sürekli sorun yaşamasının; kanımca başka açıklaması olamaz.

Not: Çatlasanız da patlasanız da size para vermeyeceğim mevzuuna da bilahare değineceğiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.