Bu haber kez okundu.

ARSLAN, YENİ DÖNEMDE YENİDEN ADAY MI?

ETSO Başkanı Arslan, Elazığ Girişim Grubunun maden sahalarının ihalesini kazanmaları halinde Elazığ’a Vakıf Üniversitesi kazandıracaklarına dikkat çekerken kendisine yöneltilen; “Yeni dönemde ETSO Başkanlığına tekrar aday olacak mısınız?” sorusunu yanıtsız bırakmadı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının faaliyetlerini tüm detaylarıyla gazetemize değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan,“İlk önceliğimiz, Elazığ ve Elazığ iş dünyasının menfaatleridir.” diyerek Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olurken 23 projelerinin olduğunu 4 yıllık süreç içinde ise 23 projenin çok üzerine çıktıklarını söyledi.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan, birçok kurum ile işbirliği içinde olduklarını belirterek Elazığ’ın Kırmızı kitabını oluşturduklarına dikkat çekti. Başkan Arslan, ihalesi iptal edilen Maden sahalarının işletme ihalesiyle ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. “Mahkemenin ihaleyi iptal etmesiyle haklılığımız ortaya çıktı”diyen Arslan,  Elazığ'ın menfaatleri doğrultusunda şartname oluşursa Elazığ Girişim Grubu olarak ihaleye katılacaklarını söyledi.

ETSO Başkanı Arslan, aynı zamanda Elazığ Girişim Grubunun Maden sahalarının ihalesini kazandığı zaman Elazığ’a Vakıf Üniversitesi kazandıracaklarına da dikkat çekerken kendisine yönelttiğimiz;“Yeni dönemde ETSO Başkanlığına tekrar aday olacak mısınız?” sorusunu da yanıtsız bırakmadı.

Başkanım sohbete görevde bulunduğunuz 4 yılı değerlendirerek başlayalım mı? Bu 4 yıla neler sığdırdınız, neler eksik kaldı?

“2018 Nisan ayında göreve gelmiştik. 4 yıl geçti normal bir süreç değildi TOBB Başkanlığını 5 dönemdir yürüten Rıfat Başkanımızın da bu konu da tespiti var. “Hiçbir zaman, hiçbir dönem bu kadar zor olmamıştı.” diye. Elazığ özelinde yüz yılda bir olabilecekbir deprem felaketi, akabinde dünya tarihinde görülmemiş bir pandemi süreci. Pandemiyle birlikte gerçekten zor bir dönemdi, son iki yılda can kayıplarımızın yanında ciddi oranda ekonomik kayıplarımız oldu. İş dünyasının bütün katmanları bu krizden olumsuz anlamda etkilendi. Ardından bir dolar krizi başladı. 2018 yılında da böyle bir kriz vardı ancak bu son kriz gerek ülkemiz gerekse Elazığ iş dünyasını çok etkiledi. Öncelikle bu genel çerçevede değerlendirelim."

HEDEFLERİ OLAN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

"Biz hedefleri olan bir yönetim anlayışı ile yola çıkmış, bu göreve öyle talip olmuştuk. Üyelerimiz tarafından bu görev bize tevdi edildikten sonra da hedeflerimizi hayata geçirme, adına planlı bir çalışma içine girdik, bunu da tek başımıza yapmadık. İlin yöneticileri ile birlikte başta valimiz olmak üzere tüm kurum müdürlerimiz, ekonomi STK’larımız diğer odalarımız ve birliklerimizle birlikte yaptık. Açıkçası bir hedefe varmak istiyorsanız bu olmak zorunda, ona inanıyorduk. Ölçeklendirmesi gerekiyor, bunların rasyonel olması çok önemli, ölçülebilir olması çok önemli, zaman çizelgesinin olması çok önemli hamdolsun biz bunların hepsini gerçekleştirdik.“

ELAZIĞ’IN KIRMIZI KİTABINI OLUŞTURDUK

"Elazığ’ın Kırmızı kitabını oluşturduk. Bu kırmızı kitapla birlikte ilçelerimiz dahil Elazığ iş dünyasının, Elazığ ekonomisinin ihtiyaç duyduğu tüm alanları doğru belirlemeye çalıştık. Ne tür altyapılara ihtiyaç var, ne tür projelendirmelere ihtiyaç var, ne tür teknik desteklere ihtiyaç var bunların hepsini en iyi şekliyle analiz ederek çok güzel bir plan ortaya koyduk ve onun üzerinde yürüyüşümüzü sürdürdük."

23 PROJENİN ÇOK ÜZERİNE ÇIKTIK

"Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine talip olurken 23 projemiz vardı. Biz bu 23 projenin çok üzerine çıktık. Özellikle şuna dikkat ettik; hiçbir sektörü, alanı ihmal etmeyelim yani kimse şurada şöyle bir potansiyel vardı da siz bunu görmezden geldiniz, burayı ihmal ettiniz veya şurada yapmanız gereken bir yatırım vardı o konuda öncü olmadınız. Hiç bu pozisyona düşmek istemedik bunu da tüm komitelerimizle, tüm çalışanlarımızla birlikte birer birer ele alarak hayata geçirmeye çalıştık."

HER BİRİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ

"Projelerimiz, 23 projenin çok çok üstünde. Arkadaşlarımız çalışıyor hepsi kayıt altında bütün bunları konu başlıklarıyla birlikte bir bütün halinde Elazığ kamuoyuyla paylaşacağız. Biz neleri vadettik, neleri yapabildik, neler eksik kaldı bunlarında her birini önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Genel anlamda biliyoruz ki biz; 23 projenin çok üzerinde bir performansla işlerimizi yürütüyoruz. Bu da bizleri çok mutlu ediyor."

A GRUBU AKREDİTE OLMAYI HEDEFLEDİK

“C grubu akredite odayken, A grubu akredite olmayı hedefledik. Birinci yılda B grubunda bir oda olduk. Şu an A grubu olma adına tamamlanması beklenen süreçler var onları bekliyoruz. Yılsonunda inşallah odamız A grubu olacak A grubu oda olmak şu demek; 163 konu başlığında bütün faaliyetlerini yürüten ve hizmetlerini veren son derece donanımlı hizmet anlayışıyla çalışan oda olma demek. Bunu da Türk Loydu dediğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin akredite deneticisi olan Türk Loydu tarafından denetlenip bu sertifikayı almaya hak kazanıyoruz."

ETSO AKTİF ÇALIŞAN 10 ODA ARASINDA

"Şu an Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 365 oda içinde aktif çalışan 10 oda arasında gösterilir. Bu bizim için gerçekten bir övünç kaynağı. Bunu da halkımız hissediyor, Elazığ iş dünyası hissediyor ve bunu sürekli takdir ediyor. Sık sık üye ziyaretleri yapıyorum. Onların taleplerini, beklentilerini dinliyorum bu vesileyle de kendi çalışmalarımızın değerlendirilmesi fırsatını buluyorum. Bunlar son derece önemli. Yaptığınız çalışmaların sahada geri bildirimlerini almak, eksik yanlarınızı görmek, yeri geldiğinde takdir edilmek son derece önemli."

ETSO’NUN KABUĞUNU KIRDIK

"Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı dışında Türkiye Odalar Borsa Birliği’nde ulusal ve uluslararasıbirçok alanda üyeliklerimiz yönetim kurulu temsilciliğimiz var. Buda tabi ki Elazığ'ın lobi faaliyetine son derece olumlu katkı sağlamaktadır. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, bugün milletler arası Ticaret Sanayi Odası'nın Türkiye Yönetim Kurulu Üyeliğine sahip. Türk Devletleri Teşkilatının altında şu anda hizmet veren Türk Ticaret Odalarının konsey üyeliği veya Türkiye Ticaret Sanayi odaları konsey üyeliğimiz bulunmakta. Bir dönem Kredi Garanti Fonu (KGF) yönetim kurulu üyeliği, ihracat çalışma grubu üyeliği, bilişim ve yeşil mutabakat komisyon üyeliklerimiz var."

ÜST DERECEDE TEMSİL KABİLİYETİ

"Bunlar gerçekten son derece önemli hem Ticaret Sanayi odamıza hem de ilimize, ülkemize son derece katkı sağlayacak görevler ve buralarda yer almak da bizleri son derece mutlu ediyor. Biz Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının kabuğunu kırdık ve üst derecede temsil kabiliyeti kazandırdık. Bu da Türkiye'deki tüm odalar tarafından takdir edilirken bizi de mutlu ediyor."

ZAMAN HAKLILIĞIMIZI ORTAYA ÇIKARDI

"Eğer Elazığ'ın ticareti gelişiyorsa ekonomik rasyoları istihdam anlamında büyüme trendindeyse, ihracatı artış eğilimindeyse demek ki bazı şeyler değişiyor. Yani siz ticaretin, imalatın, üretimin, önünü açmışsınız görevinizi yapmışsınız. Dört yılın sonunda da bunların semerelerini görüyorsunuz demektir. Bu son derece önemlidir."

HER TÜRLÜ İNİSİYATİFİ ALDIK

"Bu kadar sıkıntıya rağmen depremde aldığımız inisiyatif Elazığ iş dünyasının veya Elazığ halkının yaralarının hızla sarılması, süreci en az hasarla atlatabilmeleri onlara sağlanabilecek maddi destekler, fiziki imkânlar biz bunların her birini Elazığ ve Elazığ iş dünyasına, kazandırmak adına her türlü inisiyatifi aldık haklı mücadelelerimizi verdik. Zamanda bizim haklılığımızı ortaya çıkardı. Aldığımız desteklerde ne kadar yerinde olmuş bunların her biri birer birer zamanla ispatlandı."

BİR SONRAKİ DÖNEM HESABI YAPMADIK

"Siyasi ikbal yüzünden veya bir sonraki dönem hesaplarıyla birlikte birinin ayağına basmayalım, birini küstürmeyelim aman şununla iyi geçinelim, şununla kötü geçinelim felsefesi veya anlayışıyla bir yönetim biçimi sergilemedik. Şunu amaçladık ve dedik ki; tabii ki kanunun verdiği yetkiler doğrultusunda 5174 sayılı kanununun verdiği yetkiler doğrultusunda bizim amacımız Elazığ iş dünyasının menfaatlerini koruyup bunun için de söylenmesi gerekeni söyleriz, yapılması gerekeni yaparız. Şimdiye kadar hep bu anlayışla icraatlarımızı yaptık. Nerede durmamız gerekiyorsa orada durduk şimdiye kadar yaşadıklarımızın dışında bundan sonra yaşanacak olanlarda söylemlerimizin ne kadar doğru olduğunu duruşlarımızın ve tespitlerimizin ne kadar yerinde ve haklı olduğunu ispatlayacaktır, bu konuda kendimizden eminiz."

DURUŞUMUZU NET ŞEKLİYLE SERGİLEDİK

"Çok kritik, şehrin dönüm noktası olabilecek, şehrin ekonomisinde temel taşı oluşturabilecek organize sanayi bölgelerinin kurulması için girişimlerde bulunduk. Tarıma dayalı Besi İhtisas OSB, Sera ihtisas OSB, Toptancılar İmalatçılar Siteleri, Fuar ve Kongre Merkezi, Oto Sanayi Sitesi ve Mobilya İmalatçılar Sitesinin kurulmasının yanı sıra inşaat malzemeleri toptancılar sitesinin ve birçok irili ufaklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu ticari alanların ilimize kazandırılması noktasında Valiliğimiz başta olmak üzere Belediyemiz ve diğer paydaşlarımızla hep iletişim halinde olduk, duruşumuzu net şekliyle sergiledik. Şu sektörümüzün, şu şu iş alanlarına ihtiyacı var. Biz bunun şu anda kurulmasını istiyoruz, şurada risk alabiliriz, bu projenin bu noktasında olabiliriz diye yapmış olduğumuz çalışmalarımızı arşivlerimize basın açıklamalarımıza ve yapmış olduğumuz toplantılardaki tutanaklarımızda görebilirsiniz. Bunlardan sonuç aldıklarımızda, alamadıklarımızda, hala süreçleri devam edenler de var."

KIRMIZI KİTAP DOĞRULTUSUNDA

"Tüm bu taleplerimizi de az önce başta göreve geldiğimiz zaman yaptığımız teknik çalışma neticesinde kırmızı kitabın çıktılarına dayanarak yapıyoruz. Bunların her birinin bilimsel dayanağı var, çalışılmış ilgili kurumlardan destek alınmış, ilgili sektör temsilcilerin talepleri alınmış, masaya yatırılmış detaylandırılmış, rakama dökülmüş, projelendirilmiş…Biz bunun takipçiliğini yapıyoruz, zaten bizim görevimiz bu."

RİSK ALMAMIZ GEREKEN YERDE RİSK ALIYORUZ

"Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na hep şu denir;‘İcra makamı değil, talep makamıdır.’talep ediyoruz, risk almamız yerde risk alıyoruz biraz da icranın içine giriyoruz. Çok ortaklı yapılar planlıyoruz. 8 Milyon Euro yatırımla İlkini kurduk; 57 ortağın bir araya gelmesinden oluşan enerji firmamız BESİ İhtisas OSB'de üretime geçti. Dört buçuk MW'e kadar biyogazdan enerji üreteceğiz. İldeki tüm, hayvansal, tarımsal ürünlerin atıkları toplanarak bertaraf edilmesi, gibi bir misyonu üstlenip, doğaya bir şekliyle katkı sağlayacak.Onun dışında orada enerji üretecek, ürettiği enerjinin atıklarından kalan gübreleri organomineral gübreye dönüştürecek ve onları tarımsal faaliyetlerde kullanacak."

ÇOK ORTAKLI YAPIDA İLK FAALİYETİMİZ

"Bir yandan hibrit sistemlerle güneş enerjisi ile orada enerji üretim miktarını artıracaksınız bir yandan da orada oluşan ısıyla sera kurup seracılık faaliyeti yapacaksınız; muazzam bir komplike tesis.Hep diyorlardı ya;“Elazığ'da çok ortaklı bir yapı olmaz.” diye. Alası olur yeter ki; doğru kurgulansın, güven olsun, fizibilitesi yapılmış olsun ve kârlı alanlara yönlendirilsin. Bu, çok ortaklı yapı anlamında ilk faaliyetimizdi. Şu an faaliyetine devam ediyor, gübre tesisi yatırımı başlayacak. GES yatırımı başladı,gübre ile birlikte sera yatırımı da yapacak oradaki tesisimiz."

5 TANE TARIMSAL ÜRETİCİ BİRLİĞİ KURDUK

"Elazığ tarımını güçlendirme adına yine kırmızı kitaba bağlı olarak beş tane tarımsal Kooperatif, üretici birliği kurduk. Baskil ilçemize 1 tane, 2 tane Ağın ilçemizde, 1 tane Yurtbaşı Beldemizde, 1 tane de Gezin Beldemizde. Çileğimiz, kirazımız, üzümümüz, kayısımız, bademimiz ve nohudumuzun en yüksek standartlarda üretiminin yapılmasını sağlamak, çiftçi disiplin ve koordinasyonu bu kooperatiflerimiz nezdinde sağlanacak. Ayrıca bunun üzerindeki bir gıda sanayi şirketi ile de bu ürünler işlenip paketlenip yüksek katma değer elde edilecek. Manisa'da makine üretici firmasıyla toplantımız vardı gidip üretilecek makinaları yerinde gördük.Önümüzdeki günlerde artık ilan edecek; Gıda Sanayi Şirketimizi halkımızın istifadesine sunacağız orada çok ortaklı yapıyı oluşturuyoruz bunun devamı da gelecek."

HİÇBİR ALANI BOŞ BIRAKMAK İSTEMİYORUZ

"Savunma Sanayi ile de alakalı bir çalışmamız var. Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Şubesini ve ihracat destek ofisiniile alakalı bir yandan Fırat Kalkınma Ajansıyla ihracatçı geliştirme projesi hazırladık. Onunla birlikte bir sürü eğitimler veriyoruz. Firmalarımıza veya ihracat elemanı olabilecek potansiyeldeki gerek yurtdışından gelmiş gerek yurt içinde olan öğrencilerimize, insan kaynaklarımıza eğitimler veriyor, hiçbir alanı boş bırakmak istemiyoruz."

ELAZIĞ İÇİN ÖNEMLİ KAZANIMLAR

"E- Ticaret portalı açmışız üyelerimize. E-Ticaret üzerinden ticaret yapma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor, onlara danışmanlık veriyoruz. Diyoruz ki ürünlerinizi şu şekilde ambalajlayın şu şekilde Barkodlandırın bunların depolanması şu şartlarda olur sevkiyatı şu şartlarla olur. Butik imalatçılarımıza bile E -Ticaret portalın da ürün satabilme kabiliyetini kazandırmaya çalışıyoruz.www.Elazigburada.com.tr faaliyette işlerini yürütüyor. Depremle birlikte birazcık gelişimi yavaşladı önü çok açık her geçen gün kapasitesi ve miktarı artıyor bunlar Elazığ için değerli, son derece önemli kazanımlar."

GIDA SANAYİDE CİDDİ KAZANIMLAR OLACAK

"O en çok önem verdiğim maden sahası ile ilgili süreç olmasaydı gıda sanayi ile ilgili Şubat ayında İlana çıkmayı düşünüyorduk. Bu kooperatifler ve bu kooperatiflerin üzerine kuracağımız gıda sanayi orada istihdama dönük çok ciddi kazanımları olacak ilimizin."

KRİZLERDE ÇALIŞMALARIMIZDA GERİ ADIM ATMADIK

"Deprem ve Pandemi o alanda bizi biraz yavaşlattı. Şu anda o alanlarda veya herhangi bir alanda yatırım yapmak kolay değil.Hiçbir şeyin maliyeti yerinde durmuyor.  Şu an yatırım yapmak çok doğru bir planlama gerektiriyor.Buna konjonktüründe size yardımcı olması gerekiyor.Mücbir sebep dediğimiz olağanüstü haller vardır.İki tane mücbir sebep yaşadık biri deprem, ikincisi Pandemi. Bunlara rağmen iş üretmeye çalışıyoruz, hiçbirinden geri adım atmadık,hiç biri için bunu buzdolabına koyalım da kalsın demedik. Süreçleri var gücümüzle çalışarak değerlendirdik."

İŞGEM’DE ÇOK GÜZEL BAŞARI HİKAYELERİ VAR

"Şehrin ekonomisi anlamında doğru işlikler, fiziki şartlar olduğu zaman orada faaliyet gösteren iş dünyası da işini geliştiriyor. İŞGEM’de çok güzel başarı hikayeleri var. Orayı kuluçka merkezi olarak yönetiyoruz.İnanılmaz firmalarımız kuluçka dönemini çok hızlı bir şekilde tamamlayıp sanayileşiyorlar daha büyük alanlarda işlerini büyütüyorlar.Buradan çok keyifle markalar çıkıyor, bunların Elazığ'a son derece büyük kazanımları var, bunların hepsi beni heyecanlandırıyor."

EKONOMİK GERÇEKLİKLERE DAYANIYORUZ

"Projelerin her birinin ayrı birkonu başlığında işlenmesi gerekiyor. Dört yılın içinde bunları birbirinin ayağına basmadan,hiçbirini ihmal etmeden yönetebiliyorsanız bence takdir edilmelisiniz. Belediyemize de yardımcıyız valiliğimize de. Onların yüklerini alıyoruz.  Yani iş dünyası şunu şu şekliyle istiyor bunu isterken de şu bilimsel verilere ekonomik gerçekliklere dayanıyoruz diyoruz. Buda onların kendilerini güvende hissetmelerine sebep oluyor. Geri dönüşleri şöyle oluyor; “Tamam biz planlıyoruz ama Ticaret ve Sanayi odası bu konuda inisiyatif almış sahaya doğru analiz etmiş ne istediğini biliyor ve bunu isterken de sadece istemekle kalmıyor bunun hayata geçmesi için inisiyatif alıyor, bizimle risk paylaşıyor.” Biz kurumlarımızın her birine bunu hissettirdik."

Maden Sahaları ile ilgili gelinen nokta nedir?İptal edilen ihale ile birlikte süreç nasıl işliyor?Yeniden ihaleye çıkılırsa ETSO olarak bu kez ihaleye girecek misiniz?

HARA GÜRE BİRDEN İHALEYE ÇIKILDI

"Arama faaliyetleri yürürken yapılan çalışmaları yakinen takip ediyoruz.O bölgede farklı ocaklarımız var, sektörün içindeyiz duyumlarımız var. Üç sene boyunca Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü orada 25 milyon dolar para harcamış ve çok ciddi arama faaliyeti yürütmüş.Bu faaliyetleri yürütürken raporlama aşamasına gelindiğini biliyorduk.Bu sürecin 2022 Haziran veya Temmuz ayında tamamlanabileceğini öngörüyorduk, sonrasında da ihale süreçleri olur dedik. Ama biz bunları takip ederken ilin vekillerini, il başkanını valiliğini bilinçlendirirken bir baktık ki hara güre birden ihale çıktı."

İŞİ KUCAĞIMIZDA BULDUK

"İhale şartnamesini inceledik. Üç sene boyunca yapılan sondajla alakalı hiçbir raporlama yok, maddenin gerçek büyüklüğü tespit edilmemiş. Ortada 2 milyar gibi bir rakam var nereden hesaplandı belli değil. Özellikle işleme tesislerinin Elazığ'da olması ile alakalı hiçbir hüküm yok.Büyüklüğün tespit olmamasıyla birlikte hem ihaleye konu, ihaleye çıkılan bedel fiyatın düşüklüğü son derece dikkat çekici böyle bir çelişkiler yumağında işi kucağımızda bulduk ve bunun düzeltilmesi ile alakalı teknik arkadaşlarımız yine çalışma yaptı."

3 AY,4 AY BİZİ GERÇEKTEN YORDU

"Ben aynı zamanda Elazığ Mermer Madenciler Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim, Elazığ Mermer Madenciler Derneğinin Elazığ'ın en büyük maden rezerviyle alakalı inisiyatif alması en doğal hakkı. Aynı zamanda yapması gereken bir iş. Onlarda o şekliyle değerlendirdi. Hukuksal süreci başlattı şartnamede eksik görülen noktalarla alakalı itirazlarını yaptı. Bizde bir yandan bu ihaleye şartname değişir,şartlar oluşur diye bekliyorduk. Biz çok yönlü yürütüyoruz bir bacağını yürütmüyorduk. Bir yandan buradaki lobi faaliyetleriyle halkı bilinçlendirme,bir yandan ihalede ortak olabilme adına bir şirket kurup ticari faaliyetlerinin yürütülmesini sağlamak, bir yandan hukuksal boyutunu yürütmek bir yandan siyasi destek alabilmek bir yandan bakanlıkla alakalı çalışmaları yürütme derken yine hummalı bir çalışma…3 ay,4 ay gerçekten bizi yordu mu?  yordu."

TEK AMACIMIZ ELAZIĞ'IN MENFAATLERİNİ SAVUNMAK

"Doğru anlaşıldı, yanlış anlaşıldı, anlaşılmak istenmedik bunlar işin farklı boyutları ama bizim tek amacımız vardı; Elazığ'ın menfaatlerini savunmak, korumak.Başka bir derdimiz yoktu ve bunu yapmak için de hiçbir mücadeleden geri durmayacağımızı defaten ifade ettik. O süreçte de o şekliyle bir yönetim biçimi sergiledik."

SİYASİ LOBİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ

"Geldiğimiz noktada mahkeme ihaleyi hem esastan bozdu, hem de iki madde üzerinden yürütmeyi durdurdu. Şu anda  Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü raporlamaların eksik olanlarının tamamlaması için çalışıyor. Bir yandan da Maden İşleri Genel Müdürlüğü konuyu Danıştay'a götürdü.İş hukukta artık hukukun dışında Maden İşleri Genel Müdürlüğü de bu ihalenin doğru bir şekilde yapılabilmesi, sağlam temellere oturtmasıyla çalışmalarını yürütüyor, biz yine siyasi lobimizi sürdürüyoruz."

SEBEP İHALEYİ MEŞRULAŞTIRMAMAKTI

"Burada bir kamu zararı oluşmasını da istemiyoruz. Özellikle tesislerin tüm uç ürünlerin imalatlarının Elazığ il sınırları içinde yapılacak olması bizim olmazsa olmaz şartımız.Eğer bu şartlar oluşursa biz bu ihaleye yeniden girme üzerinde duruşumuzu sergileyeceğiz. Ondan önceki ihaleye girmeme sebebimiz ihaleyi meşrulaştırmamaktı, haklılığımız ortaya çıktı."

KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDEĞİZ

"Mahkemenin ihaleyi durdurması ve iptal etmesiyle birlikte bu süreçleri yakinen takip ediyoruz.Şartnamenin doğru bir zemine oturması olmazsa olmazımız. Elazığ'ın menfaatleri doğrultusunda şartname oluşursa kaldığımız yerden devam ederiz. İhalede söz sahibi olmak için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz.Madenin gerçek büyüklüğünü ortaya koyarlarsa tesis şartı gerekliliği de çıkacaktır. Kamu zararını oluşturmamak için de rödovans bedeli karşılığıyla ihale edilmesini koyarsa ihale eşit şartlara gelir.  Rekabet şartlarını oluşturabiliyorsan kamu menfaatini kolluyorsan bölgesel kazanım sağlıyorsan ihale şeffaf olur onun dışında şeffaf olmaz bizim bütün taleplerimiz bu yönde."

Şehrin yerel aktörleriyle aranızda sanırım soğuk rüzgarlar esiyor ve bu, şehirde insanları mutsuz ediyor. Nedir bu soğukluk?

ANLAMIŞ DEĞİLİM

"Ben anlamış değilim, eğer benim şimdiye kadar gerek deprem döneminde, gerek afet maddesinin altındaki 13 madde, gerek devlet hastanesinin kapatılması süreçleri, gerek şu anda maden ihalesi sürecindeki duruşumda şahsım ile alakalı bir talebim var ise…Şahsi menfaat, siyasi rant veya maddi menfaat kazanıp da öyle bir savlarım varda bu yola çıkmışsam beni ötekileştirmeleri normal olur.Bu taleplerimin karşılık bulmaması normal olur.Ama benim taleplerimin her birinin altına bakın şehrin umumunu ilgilendiren menfaatler vardır."

ASİLHAN ARSLAN’IN HAKLILIĞINI DEĞİŞTİREMİYORLAR

"Bunun karşısında durmak isteyenler yada görmek istemeyenler Asilhan Arslan buradan siyasi rant elde edecek gölgeleyelim diyenler, Asilhan Arslan’ın siyasi rantına engel olamıyorlar. Asilhan Arslan’ın haklılığını değiştiremiyorlar. Bir tek şey yapıyorlar o da bu şehre zarar veriyor. Soğuk rüzgârlar esiyor, benimle alakalı herhangi bir soğuk rüzgâr yok. Şahsi hiçbir problemim yok ama bu şehir ile alakalı dertlerim var o dertlerin giderilmesi ile alakalı mücadelem sürecek bunun karşısında kim durursa dursun. Kim yanlış yorumlarsa yorumlasın."

MÜCADELEM DEVAM EDECEK

"Mücadelem devam edecek. Çünkü bunları duymazdan, görmezden gelmek sessiz kalmak veya aksiyon almamak bizim görevimizi yapmadığımız anlamına gelir. Söyleyebiliyorsanız söyleyin Asilhan Arslan, Elazığ iş dünyasında senin üyelerinden herhangi biri bir alanda mağduriyet yaşadı ve sen mağduriyetini giderme adına hamle yapmadın. 7 bin üyem var, yüzlerce sektör var bir tanesi de desin ki başkan biz sana geldik, sıkıntımızı görmezden geldin. İlgili valisiyle, milletvekilleriyle, bakanıyla görüşmedin sıkıtımızı çözmek için mücadele etmedin desin. Hiçbirini önemli önemsiz ayırmadan görmezden gelmedim talebi sonuçlandırmaya çalıştım."

Projeleriniz arasında Üniversite kuracağız demiştiniz, bu konuda herhangi bir adım atıldı mı?

VAKIF ÜNİVERSİTESİ İLE ALAKALI KARARIMIZ VAR

"Maden ihalesin sonrasında bir Vakıf Üniversitesi kurulması ile ilgili faaliyetimiz olacaktı. Öyle bir yönetim kararımız var. Bu bizim Elazığ’a müjdemiz olacaktı. Maden ihalesini Elazığ Girişim Grubu kazandığı anda Elazığ’a bir Vakıf Üniversitesi kazandırma ile alakalı yöntemimizin bir kararı var."

Yeni dönem seçimleri için sanırım geri sayım başladı; yeniden aday olacak mısınız?

ÜYELERİMİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA

"Ben asla ve asla seçim dönemlerinin başkanı olmak istemem. Eğer 4 yıl boyunca üyeme dokunmadıysam, üyemle iletişimimde problem varsa, 4 yıl boyunca yaptığım faaliyetler sonucunda üyelerim beni burada görmek istemiyorsa ne aday olurum ne böyle bir göreve talip olurum. Üyelerimin talebi doğrultusunda hareket ederim."

ETSO’NUN EN FAZLA GÖREV YAPTIĞI DÖNEMİDİR

"Ben normal standart çalışmalarımı yapıyorum.Sahadayım iddia ediyorum 4 yıl boyunca yaptığım saha çalışmaları, dokunduğum insanlar, toplantılar Elazığ Ticaret Sanayi Odası’nın en fazla görev yaptığı dönemidir. Varsa aksini ispat eden etsin. Saha ziyaretlerime baksınlar, ilçe gezilerime baksınlar projelerime baksınlar, yaptığım toplantılara baksınlar. Bunların hepsi ispatlıdır."

ADAY OLUP OLMAYACAĞIMIZA ÜYELERİMİZ KARAR VERECEK

"Şu anda seçimle alakalı alınmış bir Bakanlar Kurulu kararı yok. Seçimle alakalı Bakanlar Kurulu kararı alındıktan sonra arkadaşlarımızla durum değerlendirmesini yaparız aday olup olmayacağımızı açıklarız. Şu anda adaymış gibi çalışıyoruz ama biz bunu 4 yıl boyunca aynı tempoyla yürüttük."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol