Öne Çıkanlar yerelhaber elazığ haber elazığhaber elazığhaber23 elazığhaberleri

Bu haber kez okundu.

Ağır Aksak AFAD, Mağdur Ediyor!

Elazığ Hastane Caddesinde evleri ağır hasar alan bina sakinleri,  Mahallerinde adres değişikliği yaşandığını, yapılan adres değişikliğinde sonra AFAD’a dilekçe verdiklerini fakat AFAD’ın işini tam olarak yapmaması nedeniyle  devletin yardımlarından faydalanamadıklarını söylediler…

ÖZEL-HABER: GÜLÇİN TURGUT

Elazığ’da 6 Şubat depremlerinde evleri ağır hasar bazı vatandaşlar deprem yardımlarından yararlanamadıklarını belirttiler. Haber WhatsApp hattımızdan gazetemize ulaşan depremzedeler, her türlü başvuruyu yapmalarına rağmen kira, taşınma ve aylık yardım paralarından yararlanamadıklarını belirterek AFAD yetkililerine tepki gösterdi.

BOŞATILAN BİNA AFAD’A GÖRE AZ HASARLI

Hastane Caddesi Mahalle sakinleri 6 Şubat’ta meydana gelen depremde binalarının ağır hasar aldığını söyledi. Ağır hasarlı raporunun çevre şehircilik ve muhtarlıkta göründüğünü fakat AFAD’da az hasarlı olduğunu kaydettiler.

AFAD SÜREKLİ OYALIYOR

Belediyenin adres değişikliği yaptığını söyleyen vatandaşlar, bu durumu AFAD’a bildirdikleri halde kapı numaralarının değişmediğini söyledi. AFAD’ın sürekli kendilerini oyaladıklarını belirten vatandaşlar aradan 7 ay geçmesine rağmen halen daha devletten tek bir kuruş dahi alamadıklarını kaydettiler.

AFAD’DA NUMARA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMAMIŞ

Evlerine ağır hasarlı raporu verildiği süreçte binayı boşatıp kiraya çıktıklarını söyleyen vatandaşlar,

 “Hastane Caddesi’nde evlerimiz hasarlı çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve muhtarlıkta ağır hasarlı. Belediye adres değişikliği yapmış. AFAD'da numaralarımız değişmediğinde az hasarlı görünüyor. Numaralarımızı belediye de bildirdik.  AFAD'a dilekçelerimizi de götürdük verdik. Ama sonuç alamadık.”dediler.

AFAD’A TEPKİ

Evleri ağır hasarlı olmasına rağmen hiçbir yardım alamadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Evimi boşalttım kiraya çıktım. Taşınma yardımı ve Kira yardımı almadık, alamıyoruz. Başka benzer şikayetler de var, bu durumda olan mahallelerin sayısı çok fazla. Bina sakinleri olarak AFAD’dan şikâyetçiyiz sebebi onlardır. “ şeklinde konuştu.

MUHATTAP BULAMIYORUZ

Ağır hasarlı evlerinin AFAD’da az hasarlı görünmesine tepki gösteren vatandaşlar, “ AFAD’ı arıyoruz. Bize cevap vermiyorlar. Sizin buraya gelmeniz lazım diyorlar. Yaşlı ve kimsesi olanlar var. Muhatap bulamıyoruz. Giden arkadaşlara da net bir cevap vermiyorlar. İkinci bir husus, boşalttığımız binalarımız tinercilerin, hırsızların yuvası olmuş. Çevre sakinleri ve esnaflar şikâyetçi. Her akşam polis çağırdıklarını söylüyorlar. “ dedi.

BİZLER EMEKLİ İNSANLARIZ

Evlerini boşaltıp  kiraya çıkınca zorlu koşullarda hayatta kalmaya çalıştıklarını dile getiren vatandaşlar, Gazetemiz aracılığıyla yetkililere seslenerek, “Bizler emekli insanlarız. Zor durumda olanlar var. Kirasını ödeyemeyenler var. Hepsi 7 bin lira emekli maaşı alan vatandaşlar. Kış ayı geliyor, doğalgaz yanacak. Elektriği var diğer giderleri var. En azından insanlar evlerinde otururken  kendilerine göre idare yapıyorlardı. Kiralar çok yüksek desteklerden faydalanamıyoruz. Nasıl yaşayacak bu insanlar. Kuruma her aradığımızda ya da gittiğimizde ilgilenen bize yardımcı olacak, net cevap verecek yetkili bulamıyoruz. “ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol