Bu kapsamda, iki ülkenin Kültür Bakanlıklarının desteğiyle “İki Devlet – Bir Sahne: Kardeş Ezgiler” adlı görkemli konser programı, 19 Eylül 2026 tarihinde CSO Ada Ankara Ana Salon’da sanatseverlerle buluşacak.

Ankara Devlet Opera Orkestrası ve TRT Birleşmiş Korosu’nun eşlik edeceği konser, Azerbaycan Cumhuriyeti Halk Sanatçısı Yalçın Adıgözelov’un şefliğinde gerçekleştirilecek. Konserde Azerbaycan ve Türkiye’nin tanınmış opera sanatçıları aynı sahneyi paylaşacak.

Konser programında dahi besteci Üzeyir Hacıbeyli’nin ölümsüz eserlerinin yanı sıra Azerbaycanlı ve Türk bestecilerin seçkin eserleri de seslendirilecek.

TİGAD’tan 140 Gazetecinin Katılacağı Dev Çalıştay: Elazığ’ı Nafiz Koca Temsil Edecek!
TİGAD’tan 140 Gazetecinin Katılacağı Dev Çalıştay: Elazığ’ı Nafiz Koca Temsil Edecek!
İçeriği Görüntüle

Azerbaycan ve Türkiye’nin müzik kültürlerinin aynı sahnede görkemli bir şekilde buluşacağı bu özel opera konseri; iki kardeş ülkenin zengin müzik mirasını, ortak kültürel değerlerini ve yüzyıllar boyunca şekillenen manevi bağlarını sanatın büyüleyici diliyle yansıtmayı amaçlıyor.

Etkinlik, aynı zamanda Azerbaycan’ın ve Türk dünyasının ortak kültürel mirasının geniş kitlelere tanıtılmasına ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin daha da güçlendirilmesine önemli katkı sağlamayı hedefliyor.