Günlük hayatımızın vaz geçilmezidir basın yayın. Sadece günlük hayatın mı? Bugünün ve yarının da vaz geçilmezidir basın yayın. Yazılı basın, görsel basın…Bu kadar mı?

Bir kere basın görsel ve yazılı hallerin bütünüdür. TV, Gazete, dergi, radyo, sosyal medya, tanıtım ve reklam…

Bu alanda çalışanlar da unutulmamalı yazar, çizer, yönetmen, basın ataşesi, haberci, basın danışmanı, basın dünyası, basın kartı, basın bildirisi, basın açıklaması, yazılı basın, basın özet, uluslararası- dünya- ulusal- yerel basın bir dünya basın ile ilgili kavramlar…

Hayatımızda çok yer alan basın haberdir, bilgidir, iletişimdir, etkileşimdir, kaynaşmadır, tanıtımdır...

Kayseri denince akla ticaret, pastırma, mantı, Erciyes Dağı gibi farkındalık ve coğrafi işaretler gelir. Ama gibi ne gelir diye sorulduğunda tereddüt etmeden birçoğumuz zorlanmadan ticaret cevabı alınır. 

Sevgili Dostum Metin Kösedağ’ın özel daveti için Anadolu Net TV’nin açılışında bulunmak üzere, tarihe not düşmek adına İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sayın Murat Yeşil ve Hükmü Erdoğan ile birlikte Kayseri’de bulunduk.

Bizde özel bir yeri olan Kayseri’yi mutat ziyaretlerimizde olduğu gibi okuduğumuz Fatiha-ı Şerif ve İhlas-ı Şerif başlangıcı bildiklerimizle birlikte Kayseri Vakıflar Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Halit Uğurlu mihmandarlığında Anadolu Net TV’nin açılış programına kadar tarihe doğru yol alarak Kayseri’yi temaşa etmeye başladık.

Erciyes Dağı’nın eteklerinde kurulan, tarihi geçmişi M.Ö 4000 yılına kadar uzanan Kayseri Makarr-ı Ulema, alimler şehri, olarak bilinmektedir. İç Anadolu Bölgemizin turizm potansiyeli yüksek olan şehirleri arasında yer alan Kayseri’de kümbet, cami ve medrese, yeraltı şehirleri Selçukluların ayak izlerini yansıtıyor.

Bununla birlikte Kayseri’de yükseköğretimin temeli 1206 yılında kurulan Gevher Nesibe Şifahanesi ve Medresesi ile atılmıştır.

Dünyanın ilk tıp fakültesi olarak da bilinen Gevher Nesibe Şifahanesi ve Medresesi, Anadolu Selçuklu Hükümdarı I. Gıyasettin Keyhusrev tarafından Kız Kardeşi Gevher Nesibe Sultan adına yaptırılmış Şifahane ve Medrese, 1890 yılına kadar hizmet vermiştir.

Kayseri özel ve güzel bir şehir. Kayseri’ye güzellik katan Elazığlıları da unutmamak lazım. Hele hele takdir ettiğim ve sohbeti ile haz duyduğum Merhum Prof. Dr. Ahmet Tevfik Ozan’a karşı Kayserililerin sahip çıkması ve O’nu anlatması geride bırakılan hoş bir sada; gurur duydum.

Bir de haza Harput Beyefendisi Kayseri Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Sayın Demirhan Erol, Kayseri BAM Üyesi Sayın İzzet Aksoy,u Kayseri Elazığlılar Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Sayın Fatih Kaymaz’ı da unutmamak gerekir. Buraya kadar ne iyi ve güzel oldu; şükranımızla…

Evet gelelim Kayseri’yi asıl sebebi ziyaretimiz Anadolu Net TV Sena Televizyon Yayıncılık A.Ş açılışına…

Ta uzaktan bina renga renk, ışıl ışıl, açılış için herşey düşünülmüş, personel güler yüzlü, üst düzey naif ve kibar, teknoloji ve tecrübe alkışa değer; açılış öncesi adım atacak yer yok gibi. Sanki bütün Kayseri sanki orada.

Mikro fanlar ile konuklar arasında konuşulanlarda ortak nokta ve ortak istek birlik, beraberlik içerisinde ortak hareket edelim, bunun için size ihtiyacımız var.  İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin amacı, hedefi, vizyonu burada da dikkatimizi çekiyor.

Biz ve Birliktelik. Biz Birlikte Güçlüyüz. Biz Birlikte Güçlüyüz ruhu.

İsim oldukça iddialı Anadolu. Anadolu demek ön Asya’nın bir parçası olan Türkiye’nin Asya Kıtasında bulunan toprağı, Küçük Asya, Türkiye demek; Kayseri de Anadolu demek.

Bu iddialı isim amacı, inancı, vizyonu, misyonu, tecrübeli olduğu kadar genç kadrosu ile kendisine inanan, güvenen toplumun değişik kesimleri ile Kayseri basınsız, televizyonsuz Anadolu Net TV’siz olmaz.

Önce Kayseri, sonra da Kayseri’den Anadolu’ya; Türkiye’ye, Asya’ya, dünyaya açılması inancı ve dileğiyle...

Anadolu Net TV doğru, ilkeli, güvenilir, ses ve nefes ile hayırlı olması, hayırlara vesile olması ve örnek olması temennisiyle…

  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol