ASTP…Açılımı ne ola ki…Bu bir şifre değil, bu bir denklem değil…

ASTP (Ankara Sivil Toplum Platformu) aralarında gönül ve ideal birlikteliği olan, doğrunun yanında yer almayı, yanlışın karşısında durmayı ilke edinen ülkemizde ve dünyada meydana gelen terör, savaş, şiddet, işgal gibi olaylardan doğan insan hakkı ihlalleri ile genel ahlakı tehdit eden, ahlaki erozyon ve manevi tahribata sebep olan sapıklık ve sapkınlıklara karşı   ortak mücadele vermek   amacıyla   9 Şubat 2008 gün  42 sivil toplum kuruluşu tarafından  oluşturulan  ve ilerleyen süreç içinde sayıları 200’ü aşan   bir   sivil toplum hareketidir.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği de kurulduğu 2009 yılından beri bu güzide platform olan ASTP Ankara Sivil Toplum Platformu kurucuları arasında yer almaktadır.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği neden ASTP’nin içerisinde yer alıyor, neden bu platformu destekliyor?

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneği; amaca, faaliyetlere, duruşa, liyakate, adalete, şekilden öte insan olmaya, inanç-kültürel- insani ve mukaddes değerlere önem verir; buna karşı her türlü şiddetin, terörün, darbenin, zulmün, gösterişin karşısındadır….

İdareci ve Bürokratlar Birliği Derneğinin kurucuları arasında yer alan ASTP, Kurulduğu günden itibaren, 28 Şubat sürecini müteakiben başörtüsü yasağı, meslek liselerine uygulanan katsayı adaletsizliği, Kur’an öğrenimine yaş sınırlaması gibi getirilmesi gibi haksız  düzenlemelerin  kalkması, PKK terör olayları, 15 Temmuz Hain darbe kalkışması, İsrail’in Filistin topraklarını, Kudüs ve Mescidi Aksa’yı  işgal ve ilhakı,  ABD tarafından Irak’ın işgal edilmesi, Libya’nın  yıkılması, Suriye’nin bataklığa dönüştürülmesi,  Mısır darbesi gibi pek çok olaylar karşısında  tavrını belirlemiş çeşitli yöntemler ile tepkisini göstermiştir.

ASTP bununla kalmayıp Ankara 15 Temmuz, Kudüs Platformu, Kudüs Şurası gibi çalışmaların ana ocağıdır.

Platformumuz 30 Ekim 2022 günü Ankara’da Saat: 13.30’da Hacı Bayram-ı Veli Camii yanındaki alandan Melike Hatun Camii karşısındaki alana kadar ailemizi korumak neslimize ve gençliğimize sahip çıkmak ve bir farkındalık oluşturmak, ileride bizi bekleyen tehlikeye karşı ailelerin dikkatini çekmek, devlet ve hükümet yetkililerini göreve davet etmek amacıyla ailelerimizle ile birlikte yürüyüş kararı almıştır.

Amacımız, birilerini rencide etmek, ötekileştirmek, nefret söylemi geliştirmek olmadığı gibi   birilerinin yaşam tarzına müdahale etmek de değildir. Doğrudan doğruya bu akıma kapılan çocuklarımızı gençlerimizi kapıldıkları bu girdaptan kurtarmaya, bu akıma kapılmayanları da bunlardan uzak tutmaya yöneliktir. 

Haydi önce Başkentte 30 Ekim öğlen saatinde dünyaya karşı ses ve nefes olmaya…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol