Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Milyonluk Arsa 15 Yıldır ‘Atıl’ Vaziyette!

Yıllarca Elazığ’a ve çevre illere sebze hali olarak hizmet vermede kullanılan arsa, o dönem belediye tarafından özel bir şirkete satılmasının ardından uzun yıllar geçmesine rağmen âtıl bir vaziyette duruyor. Olgunlar Mahallesi Esnafı istihdama katkısı olacak alışveriş merkezinin akıbeti konusunda açıklama bekliyorlar…

ÖZEL-HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Elazığ Eski Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu döneminde Multi Türk Mall Onsekiz Emlak Yatırım firması tarafından 31 Milyon 832 bin TL'ye satın alınan toplam 27 dönümlük alan 2008 yılından beri yapılmayı bekliyor. Gazeteniz Günışığı’nın onlarca kez manşetlerine taşıdığı ve aradan 15 yıl geçmesine rağmen halende daha atıl vaziyette bulunan milyonluk çukurun ne zaman hizmete açılacağı belirsizliğini koruyor. 

SÖZDE 2018 YILINDA HİZMETE AÇILACAKTI

Elazığlıların yıllardır merakla beklediği Forum Elazığ AVM’nin inşaatına Ağustos 2015 tarihinde başlanmıştı. Forum Elazığ AVM merkezi Eski Çevre yolunun üzerinde bulunan Eski Sebze halinin üzerinde yapılacaktı. Aradan geçen sürede birçok kez el değiştiren ve farklı şirketlere satılan arazi şubat 2017 tarihinde yapılan açıklamada, yaklaşık 90 Milyon Avro’ya mal olacak yeni projenin 2018 yılı başında hayata geçirileceği ifade edilmişti. 

SON OLARAK AHLATÇI ŞİRKETLER GRUP TARAFINDAN SATIN ALINDI

Forum AVM’nin Elazığ’da yapılmayacağı konuşulurken, AVM ile ilgili 2021 yılında yeni bir gelişme yaşanmış, Ahlatçı Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatçı ve beraberindeki heyet Elazığ Eski Valisi Erkaya Yırık’ı ziyaret etmişti. Ziyarette Elazığ’a yapılacak AVM’nin de görüşüldüğü kamuoyuna açıklanırken, Türkiye'nin birçok yerinde yatırımları bulanan Ahlatçı Şirketler Grup tarafından satın alınan arazide hafriyat kaldırma çalışmaları yapılmıştı. Metrelerce yerin altına inilmiş ve hafriyat uzun süren bir çalışmanın ardından kaldırılmıştı. Ancak gelinen noktada uzun bir süredir alışveriş merkezinin yapılacağı alanda bir çalışma yapılmıyor. 15 yıl geçmesine rağmen araziye bir çivi çakılmadı. Ahlatçı Şirketler Grubu’nun yapmayı planladığı AHL Park Elazığ projesi için ne karar alacakları ve hangi yolu izleyecekleri kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

ELAZIĞ'IN EN DEĞERLİ YERLERİNDEN BİRİSİ

Arazinin akıbetiyle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Olgunlar Mahallesi esnafı belirsizlikten dolayı tepkilerini dile getirirlerken, proje ile ilgili resmi makamlardan açıklama beklediklerini söylediler. 

İRGÖREN: ARSA NİYETİNE, TİCARETİNİ YAPIYOR

Güven Gayri Menkul Otomotiv Emlak İşletme Sahibi Fatih İrgören ihale şartlarının adamakıllı yapılmadığından dolayı araziyi alan şirketlerin araziyi arsa niyetine ticaretini yaptığına dikkat çekerek “Burası Elazığ'ın en değerli yeri. Lokasyon olarak, arsa değeri olarak bulunmaz bir yer. Ama bizim eski yöneticilerimiz, belediye başkanlarımız buranın ihalesini yaparken ihale şartlarını adam akıllı yapmadıklarından dolayı burayı alan kişi arsa niyetine, ticaretini yapıyor. Şehrin merkezinde, göbeğinde bulmayacak bir konumda burayı alan kişi, çevre yolunda bir arsa almış gibi düşünüyor.” dedi.

PARAYLA ÖLÇÜLMEYECEK ÇOK BÜYÜK BİR DEĞER

Aynı durumu yaşayan komşu ilimiz Malatya’yı örnek gösteren İrgören; “Başta ihale yapıldığı zaman bir ticarethaneye bir alışveriş merkezine çevirmek şartıyla biz satıyoruz deselerdi ve Malatya'da böyle oldu zaten. Malatya'nın yıkılan sebze halinin şartı buydu. Bu şekilde Malatya her bizden çok çok ileri gitti. Burası parayla ölçülmeyecek çok büyük bir değer. Ama ne yazık ki hiçbir yatırım yapılmıyor.” şeklinde konuştu. 

BAKIR:  OLGUNLAR MAHALLESİ’NİN ÇEHRESİ DEĞİŞİR

Esnaf Yalçın Bakır, Elazığ’ın en güzel mahallerinden olan Olgunlar Mahallesi’nin gelişmesine olumlu katkı sağlayacak arazinin bir an önce hizmete açılmasını beklediklerini belirterek; “30 yıldır esnaflık yapıyorum. Bu araziye alışveriş merkezi yapılırsa  Olgunlar Mahallesi'ne çok büyük bir faydası olur. Yıllardır atıl halde duruyor. 8 senedir böyle duruyor. Bu sene yapılacağını söylediler. İnşallah yapılır. Olgunlar Mahallesi için büyük bir yatırım olur gelişmesi açısından” dedi.

ÇELİK: AKIBETİ MERAK KONUSU

Emek Dondurma İşletmecisi Murat Çelik ise “2015 yılında hafriyat çalışmaları başlayan alan üzerinde yapılacak dev alışveriş merkezinin bünyesinde yer altı otoparkları, spor merkezleri, kafeteryalar, lokantalar, mini futbol sahaları, oteller, yüzme havuzları, düğün ve gösteri merkezleri, işyerleri, cep sinemaları gibi birçok sosyal merkezi olurken yine dünya devi markaları bünyesinde toplayacağı ifade edilmişti. Ama gelinen noktada bir çivi bile çakılmadı. Yıllardır atıl halde duruyor. Mahalleli olarak akıbetini merak ediyoruz. İlimizin büyüklerinden bir açıklama bekliyoruz.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol