Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

11. Seyyit Battal Gazi Şenlikleri Düzenlendi

HABER: ÖZGÜR YILDIRIM

Eğitimci ve Yazar Sabri Ağaoğlu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seyyit Battal Gazi Şenliklerinin 11.’si, yoğun katılımla gerçekleşti.

Elazığ Ticaret Borsası Kongre Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, AK Parti Eski İl Başkanı Nusret ÇobanElazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda davetliler katıldı.

AĞAOĞLU; “SİYASİ AMAÇ GÜTMEDEM GÖNÜLLÜK ESASINA DAYALI ETKİNLİĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitimci Yazar Sabri Ağaoğlu, etkinliğe  hiçbir zaman siyaseti karıştırmadıklarını ifade ederek; “Bizim bu şenliği ne için yaptığımızı düşünenler veya soranlar olabilir. Bir siyasi parti adına yapmıyoruz, bir siyasi düşünce adına da yapmıyoruz, bir vakıf, cemaat, dernek adına da yapmıyoruz biz tamamen gönüllük esasına dayalı Allah için yapıyoruz. Hiç kimseden de sponsor bulup para toplayıp böyle bir teşebbüsümüz de olmadı olmazda tamamen kendi imkanlarımla yapıyorum. sevdiğim dostlarımı ve arkadaşlarımı yılda bir kez bir araya getirerek onlar bizi şereflendiriyor, biz de onları onure etmek için yapıyoruz. Hak bildiğim yolda hep yalnız yürüdüm, yalnız yürümeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.



KOCA; “12 İLMİ BİTİRMİŞ KOMUTAN, SEYYİT BATTAL…”

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, Seyyit Battal Gazi’nin birkaç ilde türbesinin olduğu bilinen  tarihimize ışık tutan ve cesaretiyle, ferasetiyle yapmış olduğu mücadelesiyle de yapmış olduğu güzelliklerin günümüze kadar tevarüs ettiği bir Selçuklu Komutanı olduğunu belirterek; “Bugün mezarının Eskişehir'de olduğu bilinse de Malatya doğumlu olması hasebiyle yine başkanımın yaptığı gibi her yıl Malatya'da da anma törenlerinin yapıldığı değerli bir komutanımız ve bu değerli komutanımız sadece savaşçı yanıyla değil on üç yaşında bizim doğu tabiriyle on iki ilmi bitirmiş olan ve güzel ilimleri ilimlerin tedrisatında bulunmuş olan bir değerli komutanımız.”Dedi.

*ORGANİZASYONDA EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Böylesine anlamlı bir şenlikte kendilerine imkan sağlayan ve etkinliği düzenleyen Sabri Ağaoğlu’na teşekkürlerini sunan Başkan Koca; “Dolayısıyla ben hem vaktinizi almama adına, hem salonda bulunan eğitimci tarihçi öğretmenlerimizin yanında haddime aşmama adına Battal Gazi'yle alakalı sadece bu kadar konuşmakla kifayet ediyorum. Salonda bulunan değerli saygılarımı sunuyorum. Böylesine anlamlı bir şenlikte bizleri özellikle de Karakoçan eşrafının yaşça bizden büyük olan ve bizlerin, bizlerin de onlar tarafından tanınmasını sağlayan değerli Sabri Hoca'ma teşekkürlerimi arz ediyorum.”sözlerine ekledi.

AKIN; “BİRLİĞİ PEKİŞTİRMEK VE DAYANIŞMAM İÇİN FIRSAT”

Saadet Partisi İl Başkanı Abdullah Akın ise bu şenliğin bu birliği pekiştirmek ve dayanışma içinde olmak için önemli bir fırsat olduğunu belirterek Karakoçan’ın içinde bulunduğu sıkıntılardan bahsetti. Akın; “Bugün burada Seyit Battalgazi Şenliği'nde bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum. Bu güzel etkinlik şehrimizin kültürünü, tarihini ve birliğini kutlamak için önemli bir fırsattır. Seyit Battalgazi Bu vatanın kahraman büyük bir evladıdır. O vatanı için mücadele eden halkına hizmet eden ve adaleti temsil eden bir simge haline gelmiştir Bugün onun mirasını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için burada bulunuyoruz. Seyit Battalgazi Şenliği birlik ve beraberliğimizin bir yansımasıdır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir Ancak hepimizin aynı topraklarda yaşadığını ve aynı çatı altında bir arada olduğumuzu unutmamalıyız. Bu şenlik, bu birliği pekiştirmek ve dayanışma içinde olmak için önemli bir fırsattır.”

* SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM BULMALI VE TOPLUMUMUZU DAHA İYİ BİR GELECEĞE TAŞIMALIYIZ.

“Şehrimizin ve ülkemizin geleceğini şekillendirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Seyit Battalgazi'nin mirasını yaşatmak için birlikte çalışmalı, sorunlarımıza çözüm bulmalı ve toplumumuzu daha iyi bir geleceğe taşımalıyız. Bu şenlikte bir araya gelmemizin amacı yine Seyit Battal Gazi'nin ruhunu yaşatmak ve onun yolunda ilerlemektir. Hep birlikte daha güçlü, daha birlikte Ve daha aydınlık bir geleceğe doğru inşallah ilerleyelim. Sivil toplum kuruluşlarımız toplumumuzun sorunlarına ışık tutan sosyal ve kültürel hafızasını canlı tutan ve gelişimine öncülük eden sütunlardır. Inşallah bu şenliklerimizi daha iyi bir noktaya taşımak için her anlamda destek vereceğimi ben burada sözünü vermek istiyorum.”dedi.

DUMANDAĞ’DAN PLAKET

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, düzenlenen şenliğin birlik ve beraberlik açısından önem taşıdığını ifade ederek Sabri Ağaoğlu’na plaket takdim etti. İş insanı Nuri Öz, iş insanı ve yüksek mühendis Nusret Çoban, Malatya Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Kanal Fırat Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık, DEVA Partisi Karakoçan İlçe Başkanı Erdem Çerçi, iş insanı Seyfullah Yıldız, Eğitimci yazar Seyfullah Kördemir, iş insanı Cihat Keskin, eğitimci Yazman Karabulut, iş insanları Mehmet Ulutaş ve Orhan Yıldırım, din görevlisi Ali Rıza Akgün ile iş insanı Yılmaz Şeker etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte katılımcılara Türk Bayrağı ve çeşitli hediyeler takdim edilirken, program toplu çekilen fotoğrafla sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol