Öne Çıkanlar DEPREM a ya seçim komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

9. Fırat Romatoloji Sempozyumu’na Yoğun İlgi!

 HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Doğu Anadolu Romatoloji Derneği tarafından 9. Fırat Romatoloji Sempozyumu yoğun bir katılımla ilimizde gerçekleştirildi. 

Gerçekleştirilen Sempozyuma çok sayıda akademisyen sunumları ile katkıda bulundu. 

9. su düzenlenen Fırat Romatoloji Sempozyumuna ilimizden, çevre illerden ve Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde görevli akademisyenler yoğun bir ilgi gösterdi. 

KOCA; “HER YIL BİR SEMPOZYUM YAPMAK İÇİN ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Sempozyumda konuşan Fırat Üniversitesi Hastanesi Romatoloji Bilim Dalı ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca, “9. Fırat Romatoloji Sempozyumunu Elâzığ’da gerçekleştirdiklerini, daha önce KahramanmaraşDiyarbakırMalatya gibi çeşitli illerde benzer sempozyumlar gerçekleştirdiklerini ve her yıl bir sempozyum yapmak için özen gösterdiklerini” söyledi. 

Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca, tıp alanında gelişimlerin devam ettiğini ve her geçen gün yeni bilgilerin ortaya çıktığını, bununda kendilerine eğitim ve öğretim sürecinin devamlı ve dinamik olduğu sonucunu ortaya çıkardığını ifade etti. 

Fırat üniversitesi Hastanesi Romatoloji Bilim Dalı ve Doğu Anadolu Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca, eğitim hayatında meslektaşlarına, güncel gelişimlerin ve değişikliklerin aktarılmasında en güzel yolun bu gibi Sempozyumlar olduğunu söyledi. 

 Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca, ülkemizdeki söz sahibi kıymetli büyük hocaların davetliler arasında yer aldığını, ayrıca bölgede görev alan Romatolog hekimlerin davetliler arasında yer aldığını ve burada Romatizmal hastalıkların ele alınarak hekimlere güncel bilgileri aktarmaya çalışacaklarını söyledi.

*GÜRGÖZE; “ESAS AMACIMIZ EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE TOPLUMA KATKI”          

Sempozyumda söz alan Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Fırat Romatoloji Sempozyumlarını gelenekselleştiğini, aslında bunun köklü bir geçmişi olduğunu, bu köklü geçmişi Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca ve ekibinin devam ettirdiğini ve bu ekibin genişleyerek Türkiye’ye yayıldığını söyledi. 

Fırat üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, Tıp Fakültelerinin esas amacının eğitim, araştırma ve topluma katkı olduğunu, topluma katkı konusunda başarılı olduklarını hedeflerinin eğitim ve araştırma safhasını arttırmak olduğunu onu da bu gibi Sempozyumlarla, yayın ve kitaplarla arttırılacağını ve Romanoloji bölümünün örnek kliniklerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.  Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze, kendisine göre bundan sonraki hedefin araştırma kültürünü biraz daha geliştirmek olduğunu ifade etti.  HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol