Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Ateş: “Elazığ Afet Bölgesi Kapsamına Alınmalı”

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremler sonrasında bölge genelinde birçok il olumsuz etkilendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada depremden etkilenen 10 ilin Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini duyurmuştu.

Yeniden Refah Partisi İl başkanı Ömer Ateş, tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için Elazığ’ın Afet Bölgesi kapsamına alınması gerektiği dile getirdi.

LİMİZDE DE CAN KAYBI VE YIKIMLARA SEBEP OLMUŞTU

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi İl başkanı Ömer Ateş, şunları söyledi: “6 Şubat tarihinde peş peşe yaşanan depremler geniş bir coğrafyada etkisini göstermiş, ilimizde de can kaybı ve yıkımlara sebep olmuştu. Devletimizin tüm kurumları ile birlikte başta Yeniden Refah Partisi olmak üzere birçok siyasi parti, STK, fedakâr ve yardımsever halkımızın örnek bir danışma sergilemiş,  depremin ilk anından itibaren deprem bölgesine yönelik çalışmaları başlatılarak arama-kurtarma çalışmalarıyla birlikte yardım faaliyetlerini başarıyla yürütmüştür.” dedi.

ÇOK SAYIDA AĞIR HASARLI BİNA OLUŞTU

10 ile Elazığ’ın da dahil edilmesi gerektiğini söyleyen Ömer Ateş, “ Bu çalışmalarla birlikle depremin yaşandığı 10 il Afet Bölgesi kapsamına alınmıştır. Hükümetimizin bu kararını çok doğru ve olumlu bulmakla birlikte depremin etkilediği ve çok sayıda ağır hasarlı binanın oluştuğu Elazığ’ın kapsam dışında tutulması, ilimizde üzüntüyle karşılanmıştır. 24 Ocak depreminde de ilimizden benzer taleplerin yükselmesine rağmen Afet Bölgesi kapsamına alınmamış ve halkımız mağdur edilmişti. 6 Şubat depremlerinin ardından Ak Parti Milletvekili Sayın Metin Bulut’un ilimizin de Afet Bölgesi kapsamına alınması konusundaki çalışma ve gayretlerini değerli buluyor ve bunun olumlu sonuçlanacağına ve yakın zamanda müjde olarak halkımıza duyulacağına ilimizin Afet Bölgesi kapsamına alınması ile birlikte geçmişten bugüne yaşanan mağduriyetlerin en kısa sürede giderileceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol