Öne Çıkanlar yerelhaber elazığ haber elazığsonhaber elazığhaber elazığhaber23

Bu haber kez okundu.

Bakan Bolat; "Mevzuata Aykıru Kurumlara Müsamaha Yok

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın açıklamalarından satır başları

"Fiyat etiketi konularında denetim işlemlerini kesintisiz sürdürüyoruz. Bunların yanında bankacılık işlemleri, elektrik, su, iletişim, doğal gaz abonelikleri, internetten yapılan alışverişler gibi günlük hayatta vatandaşlarımızın en çok karşılaştıkları tüketici sözleşmelerini de denetliyor, tüketicilere yönelik olası haksız uygulamalar içine girmemeleri için gerekli tedbirleri alıyoruz.

"ETKİN CEZALAR UYGULANIYOR"

Tüketicilerimizi reklam yoluyla aldatan, istismar eden, haksız rekabete yol açan kamu düzenini bozan reklam ve tanıtımlara etkin cezalar uyguluyor. Piyasada vatandaşlarımızın sağlığına aykırı yaklaşım sergilenmesini önlüyoruz.

Giyim, ayakkabı, oyuncak, kırtasiye, çocuk bakım ürünleri, kozmetik ve deterjan gibi ürünlerin güvenli bir şekilde piyasaya arz edilmesi ile alakalı piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini yürütüyoruz.

Ürünlerdeki güvensizlik oranı 2022 sonu itibarıyla yüzde 1.7’ye kadar gerilemiştir.

Üzerinde durmak istediğimiz bir diğer önemli konu da uygulamaya konan yenilenmiş ürün sistemidir. Cep telefonu, bilgisayar, tablet, oyun konsolu ve modemlerin bakanlığımızca yetkilendirilen merkezlerce yenilenerek satılmasına imkân sağladık. Kullanım ömrü dolmayan teknolojik ürünlerin ekonomiye kazandırılması suretiyle ithalatın azaltılması, tüketicilerin güvenli ve garantili ürünlere erişmeleri sağlanmaktadır.

600 bine yakın tüketicimizin satıcı ve sağlayıcılarla yaşadıkları 1.5 milyar TL’lik uyuşmazlığı mahkemelere gitmeden zahmetsiz bir şekilde çözüme kavuşturulmuştur.

Ticaret Bakanlığı ve hükümetimiz olarak vatandaşların refahının korunması, ekonominin zarar görmesinin engellenmesi adına haksız ve fahiş fiyat artışları ve stokçuluk başta olmak üzere tüketici mevzuatına aykırı faaliyet yürüten kişi ve kurumlara asla müsamaha etmeyeceğiz".

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol