Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Bakan Tunç: Dönecek Olan Yaklaşık 21 Bin Hükümlü Var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere geçtiğimiz gün Elazığ’a gelerek bir dizi gezi ve temaslarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u ,  Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Vali Yardımcıları, Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Evren, Elazığ İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe karşıladı.

Bakan Tunç, ilk olarak Elazığ Valiliği’ni ziyaret etti. Vali Toraman’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GERİ DÖNECEK OLAN YAKLAŞIK 21 BİN HÜKÜMLÜ VAR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Valilik binasında izindeki hükümlülerle alakalı yaptığı açıklama, “Kovid-19 izinleri 2020 yılının Nisan ayında çıkan bir kanun ile TBMM’de yasalaştı. Açık cezaevinde barındırılan hükümlüler Kovid iznine çıkarılmıştı ve bu izin 3 yıl sürdü. İzinde geçen sürelerde infazdan sayıldı. Bu süre 31 Temmuz 2023 tarihi itibari ile doldu. Süre dolmadan önce TBMM’de yeni bir yasal düzenleme yapıldı. Denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine geri dönmeyecek. Ama denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar cezaevlerine geri dönmüş olacaklar. Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlülerde acık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar. Düzenleme bu şekilde. Başvuruya 2 haftalık bir süre var. 15 Ağustos akşamına kadar başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek olan yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün süresi içerisinde müracaat etmesi lazım. O süre de 15 Ağustos'ta sona eriyor. Süre içerisinde müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş olur. Direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar. Müracaat ederlerse açık cezaevlerinde barındırılmaya devam ederler” dedi

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NA ZİYARET

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, daha sonra Elazığ Belediyesi’ni ziyaret etti. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir araya gelen Bakan Tunç’a Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım eşlik etti. Başkan Şerifoğulları'nda çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Tunç, Elazığ Belediyesi şeref defterini imzaladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol