Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı gayrimenkul  elazığspor tff

Bu haber kez okundu.

Başarılı Kaymakam, Mülkiye Müfettişliğine Atandı

İlimizin yetiştirmiş olduğu önemli bürokratlardan biri olan Mustafa Uğur Özerden, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandı.

HABER: DİLARA MENGÜNOĞUL

Kars Arpaçay Kaymakamlığı’nın yanı sıra, Kars Vali Yardımcılığı ve Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinde iken İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından açılan Mülkiye Müfettişliği mülakatını başarıyla geçen 25 isimden biri olan hemşehrimiz Mustafa Uğur Özerden, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Mülkiye Müfettişliğine atandı.

1988 Elazığ doğumlu olan Mustafa Uğur Özerden; İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Mustafa Uğur Özerden,’ni derece ile bitiren Özerden, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yerel Yönetimler üzerine yüksek lisans yaptı.

Ayrıca Birleşik Krallık (İngiltere) Liverpool Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi alanında çalışma yapan hemşehrimiz Özerden, İngiliz idari sistemi hakkında incelemelerde bulundu.

Mesleğe Sakarya Karapürçek Kaymakamlığına vekâleten atanarak başlayan hemşerimiz Mustafa Uğur Özerden; daha sonra sırasıyla Ordu’nun Kabadüz ve Artvin’in Murgul ilçelerinde Kaymakamlık, Artvin Vali Yardımcılığı ve 24 Ocak Elazığ Sivrice depreminde Malatya Valiliği’nde Deprem Koordinatörü Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

Mustafa Uğur Özerden’e Artvin ve Murgul İlçesine yaptığı hizmetler dolayısı ile Murgul Belediyesince Fahri Hemşehrilik beratı verilirken, Özerden görev yaptığı yerlerde Valilik ve Bakanlık makamınca Başarı ve Üstün Başarı Belgeleri ile taltif edildi.

Son görev yeri olan Kars’ta başarılı çalışmalara imza atarak önemli görevler üstlenen hemşehrimiz Mustafa Uğur Özerden,  bundan böyle Mülkiye Müfettişi olarak görev yapacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol