Öne Çıkanlar Alt Liglere Devam Kararı elazığ haber AKILLI KAVŞAK VE EBUKOM PROJE İHALESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler

Bu haber kez okundu.

Bir Avuç Çıkarcıya Boyun Eğmeyeceğim

Belediye mülkünden fazladan 70 bin metrekare yeri özel şahıslara vererek 150 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddialarına tepki gösteren Başkan Alan, “Ne yaparlarsa yapsınlar bir avuç çıkarcıya boyun eğmeyeceğim”dedi.

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Pertek Belediyesi, belediye mülkünden fazladan 70 bin metrekare yeri özel şahıslara verdiği iddiaları  gündem de yer almıştı. Çıkan haberler ilişkin açıklama yapan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, belediyenin bir zararının olmadığını  söylerken, hukuki yollara başvuracağını söyledi. Alan, yapılan takasın da kamu zararı olmadığını aksine belediyenin yaklaşık 1 buçuk milyon kar ettiğini belirtti. Arıtma tesisi projesi için yapılan takas yönteminde rant olmadığını kaydeden Başkan Alan, “AKP'liler de yapmak istediğimiz proje üzerinden kara propagandayla bizleri hedef göstermeye çalışmaktadır” dedi.

150 MİLYON TL'LİK VURGUN YAPTIĞI İDDİALARI

Pertek Belediyesi'nin, belediye mülkünden fazladan 70 bin metrekare yeri özel şahıslara vererek 150 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddia edilmişti. Gazetemiz Köşe Yazarlarından Murat Ünal, Pertek Belediyesi’nin, belediye mülkünden fazladan 70 bin metrekare yeri özel şahıslara vermesini “Belediyesi’nde Neler Oluyor” başlığıyla kaleme almıştı. Gazetemizin de manşeti olan haberde iddiaya göre; Pertek Belediye Meclisi 11 Mayıs'ta arıtma tesisi yapılmasına dair yer takası gündemiyle toplandı. Toplantıda takas işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediye başkanına yetki verildi. Bu takas işlemine göre belediye mülkünden 106 bin 681,25 metrekarelik yere karşılık 37 bin 34,56 metrekare yer alındı. Yapılan takas sonucunda belediyenin mülkünden fazladan 70 bin metrekare yerin özel şahıslara verildiği öne sürülmüştü.

AKP’LİLER BİZLERİ KARALAMAK İSTİYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, arıtma tesisine karşı çıkanlara tepki göstererek, “İlçemizde yapmak istediğimiz projelerimize karşı kişisel çıkarlarına karşılık vermediğimiz AKP’liler kirli propagandayla bizleri karalamak istiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar bir avuç çıkarcıya boyun eğmeyeceğim. İlçemizde elzem bir ihtiyaç olan arıtma tesisine karşı çıkanları hayretle izliyorum.” dedi.

“ÇIKARLARINA GÖZ YUMMADIĞIM İÇİN HEDEF GÖSTERİLDİM”

Pertek Belediyesi’nin arazi takaslarında yürütülen yöntem ve takasın fiyat takdir komisyonun belirlediği değer üzerinden yapıldığını belirten Başkan Ruhan Alan,  “Bu yöntemi ülkemizdeki birçok belediye kullanıyor. Yapılan takas işleminde bir kamu zararı yok. Aksine belediyemiz yaklaşık 1 buçuk milyon kar etmiştir. Belediye takas karşılığı verilen arsaları iller bankasının tespiti ile belirlenen bölgedeki arsa sahibi vatandaşlara vermiştir.” ifadelerini kullandı.

RED VEYA ÇEKİMSER OY KULLANDILAR

Başkan Alan, açılamasının devamında “Arsa takasına ret veya çekimser oy kullanan meclis üyesi kimi arkadaşlarımız siyasi görüş farklılığından dolayı, kimileri ise artıma tesisi yapılmayabilir fikrinden dolayı red veya çekimser oy kullandılar. Tabi bunların dışında kendi çıkarlarına ters gelen ve rant taleplerine olumsuz cevap verdiğim kimi AKP'liler de yapmak istediğimiz proje üzerinden kara propagandayla bizleri hedef göstermeye çalışmaktadır.” dedi.

BOYUN EĞMEYECEĞİMİZİ DE BİLMEMELİLER

“Ancak onlara hiçbir zaman boyun eğmeyeceğimizi de bilmemeliler.” diyen Başkan Alan, “ İller bankasına arıtma tesisi yeri tespit edilmesine destek vermesi için resmî yazı yazdık. İller Bankasın’dan gelen uzman kişiler uygun yerin belirlemesinde öneride bulundular. Kot farkından dolayı baraj kenarında olması gerekli. Çevreye verilecek olası olumsuz etkiye istinaden tesisin kapalı ve koku gidericili bir proje dahilinde yapılabileceği bilgisi resmî yazışmalarda verildi” ifadelerini yer verdi.

“TAKASTAN KAR ELDE ETTİK”

Arıtma tesisi projesi için yapılan takas yönteminde rant oluşmadığını belirten Alan, “Ortada bir rant oluştuğunu düşünmüyorum. Pertek Belediyesi belirttiğim gibi yaklaşık 1,5 milyon TL kar elde etmiştir. Halkın seçtiği belediye meclis üyelerimizden de meclis kararı ile yetki alarak arıtma tesisi kararı aldık.

Seçimler yaklaşıyor. Konuyu yanlış anlayan iyi niyetli vatandaşlarımızı tenzih ediyorum; Elbette ki birçok kişi bu durumu farklı yerlere çekmeye kalkışacak. Alınan yer ile verilen yerler arasında değer farkları var. Bu da aradaki farkın oluşmasındaki ana sebep.”dedi.

BELEDİYEMİZDEN ÖZEL ÇIKAR BEKLENTİLERİ VAR

Başkan Alan  sözlerini şöyle sürdürdü, “Belediyemizden özel çıkar beklentileri olup karşılık bulamayan kişiler ile siyaseten muhalif görüşteki kişilerin tepkileri ön planda. Son 20-30 yıl içerisinde aynı yöntem ile birçok arsa trampası ve arsa satışı yapıldı. Örneğin geçen dönemki belediye yönetimi yapmış olduğu bir kamulaştırma karşılığında alınan arazinin 4 katı karşılığında arazi takası yapmış; daha önceki belediye yönetimi ise yine kamulaştırma sonucunda alınan arazi karşılığında yaklaşık 10 katı fazla araziyi vermiştir.”   

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIM

Yapılan iddialara karşı , hukuki yollara başvuracağına söyleyen Başkan Alan, “Hassas dönemdeyiz, seçim yaklaşıyor. Tarafıma yönelik İtibarsızlaştırma çalışması kimi vatandaşımızı olumsuz tepkiler yapmasına sebebiyet veriyor. Art niyetli vatandaşlarımız şunu bilsinler ki, yapılan asılsız iddialara karşı hem belediyemizin hem de şahsımın yasal hakları saklı kalmakla birlikte, hukuki yollara başvuracağımı da bildirmek isterim.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol