Öne Çıkanlar teşekkür GÜRKAN: HER YENİ İŞ ZİRVESİ YENİ BİR EKONOMİK HEYECAN VE TİCARİ FIRSATTIR Bursa Yıldırımspor BAŞKAN YILDIRIM BALIĞA ALKIŞ

Bu haber kez okundu.

Ekonomide kritik eşik!

Meclis Genel Kurulu’na sunulacak yeni torba yasa ekonomiye dair önemli konuları içeriyor. Torba yasayla memur ve emekli maaşları için mesai harcanacak. Ek bütçe kanun teklifi de 11 Temmuz Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak.

MEMUR MAAŞLARI GÖRÜŞELECEK

Altı aylık enflasyon farkının ortaya çıkması ve AK Parti’den gelen açıklamalarla en düşük memur maaşını 22 bin liraya çıkaracağı kesinleşti. Torba yasanın en önemli gündem maddelerinden olan memur maaşları bugün görüşülecek.

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu teklifle birlikte getirilen ek MTV iki taksitte ödenecek. İlk taksit, yasanın yürürlüğe girdiği ayı izleyen ay sonuna kadar ödenecek. Ek MTV ikinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek. 2023 için en düşük MTV tutarı 219, en yüksek ise 101 bin 152 lira.

TORBA YASADAN AKARYAKITA ZAM ÇIKTI

Akaryakıta hem kurlardan hem de yükselen enflasyon nedeniyle zam üstüne zam geldi. Akaryakıtta alınan ÖTV ocak ve temmuz aylarında geriye dönük 6 aylık enflasyon kadar artacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol