Öne Çıkanlar TEK AMACIMIZ ESNAFIMIZA HİZMET ETMEK Zülfü Demirbağ Türk Eğitim Sen  malatya argovan spor BAŞKAN YAVUZ SİTEM ETTİ

Bu haber kez okundu.

Elazığ, Güzellik Sektörünü Ağırlayacak

ÖZEL HABER-GÜLÇİN TURGUT

Fuarın 3-4-5 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacağını söyleyen Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu,  estetik, güzellik, kişisel bakım ve kozmetik fuarı olacağını belirtti.

  Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerine nezaket ziyaretinde bulunan Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, Elazığ’da berberler ve kuaför sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu. Elazığ’da ilk defa güzellik sektörüne yönelik fuar düzenleyecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Başkan Türkoğlu, “İlkini en görkemli bir şekilde hayata geçirmek için oda olarak her türlü hazırlığı yapıyoruz. Gelecek yıllarda geleneksel hale gelmeyi arzu ediyoruz.”dedi.

 Öte yandan BAĞ-KUR ve SGK primlerine gelen zamlara ilişkinde Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, “BAĞ-KUR’u mu ödeyelim? elektriği mi ödeyelim? dükkân kirasını mı ödeyelim, evin giderini mi ödeyelim? Yani büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Artık küçük esnaf diye bir şey kalmadı.” diye konuştu.

 EKONOMİ HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

 Asgari ücrete yapılan zammın ardından küçük esnafın özellikle BAĞ-KUR ve SGK primlerindeki artışlardan dolayı sıkıntıya girdiğini belirten Elazığ Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nizamettin Türkoğlu, “ Türkiye'de ekonomi gitgide sıkıntıya gidiyor.  Berber ve kuaförlerin fiyatları nedense insanlara çok çok ağır geliyor. Peygamber Efendimizin çok güzel bir sözü var; “Hamam ve berberlere verilen para helaldir” diye. Bakım önemli meslektaşlarımızda insanların bakımını çok güzel bir şekilde yapıyorlar.” dedi.

 BU ŞARTLARDA FİYATLAR ÇOK YÜKSEK DEĞİL

 Başkan Türkoğlu, Elazığ’da saç- sakal tıraşının 100 TL olduğunu kaydederek, “İlimizde haksızlık rekabet nedeniyle arkadaşlarımızla bir araya geldik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadılar. 100 TL’ye çıkartılar. Maske kullanınca 120 TL. Bu ekonomik şartlarda çok yüksek bir para değil. Sigara içen adam günlük 50 TL sigaraya veriyorsa ayda 1 defa da 150 lira bakımına verebilirler. “şeklinde konuştu.

 GİDERLER ÇOK FAZLA

Küçük esnafın giderlerini karşılayamaz hale geldiğini söyleyen Başkan Türkoğlu, “Biz isteriz ki fiyatları aşağı çekilsin ama maalesef 500 TL elektrik faturası gelen bir dükkâna 1.500 TL gelmeye başladı. 2 Bin elektrik gelen dükkâna 4 Bin gelmeye başladı. Bağkur’a bir yılda yüzde 300 zam aldı. Nizami Bağkur ödeyenler 3 bin 900 TL, nizami ödeyemeyenler ise 4 bin 500 TL. Sadece Bağ-Kur’la kalmıyor. Dükkân kirası, evinin masrafları. Esnaf ne yapsın.” İfadelerini kullandı.

 ESNAFA SAHİP ÇIKSINLAR

 “Vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyoruz.” diyen Başkan Türkoğlu, “Esnafın ayakta durabilmesi için sahip çıksınlar. İster istemez fiyatlar zaten güncelleniyor. Şu anda en kötü bir saç - sakal tıraşının 150 TL'nin altında olmaması lazım ki adam rahat bir şekilde geçinebilsin. Devlete yük olmadan ayakta durabilsin. İnşallah ekonomi düzelir. Devletimiz esnafına, halkına da sahip çıkar.” İfadelerini kullandı.

 FUAR DÜZENLEYECEĞİZ

 Elazığ’da ilk defa güzellik sektörüne yönelik fuar düzenleyeceklerini kaydeden Başkan Türkoğlu, “Antalya, İzmir, İstanbul, büyük şehirlerde güzellik sektör fuarları oluyordu. Ben bunu Elazığ’da da düzenlenmek istemiştim. İnşallah gerçekleştireceğiz. US firma altında 3 gün güzellik sektörüyle alakalı fuar düzenleyeceğiz. 3-4-5 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak. “ dedi.

 İLİMİZE ÇOK KATKISI OLACAK

Elazığ’ın ve çevre illerin sektör temsilcilerinin katılacağı fuarın, Elazığ’a katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Türkoğlu, “Fuarın ilimize çok katkısı olacak. Elazığ'a en az 55 – 60’a yakın dışarıdan büyük firmalar gelecek. Bizim fuarımıza stant açacaklar. Biz fuarın sadece ticari amaçlı değil de bir eğitim amacını düşündük. Türkiye'de çok ünlü, isim yapmış çok güzel kaliteli üstatlarımızdan güzellik sektörlerine her gün eğitim olacak. Meslektaşlarımıza destek vereceklerdir.” diye konuştu.

 ELAZIĞ'DA YETİŞEN SANATKÂR HİÇBİR İLDE YOK

 Elazığ'da yetişen sanatkârların hiçbir ilde olmadığını da dile getiren Başkan Türkoğlu, “Elazığ'da bana bağlı olan bin tane kuaförümüz birbirinden daha güzel sanatkâr, daha güzel esnaf. Burada eğitim alırken aslında püf noktalar önemli. Mesleğimi ne kadar ileriye götürebilirim düşüncesi önemli.” dedi.

 MESLEKTAŞLARIMIZ ELAZIĞ’A GELECEKLER

 Fuarın Elazığ esnafına hareketlilik getireceğini belirten Başkan Türkoğlu, “Doğu Anadolu ve Güney Anadolu Bölgesi'nden kuaför meslektaşlarımız Elazığ’a gelecekler. Her ilden en az 50 tane insan buraya geldiği zaman otelde yatacaklar, yemek yiyecekler, şehrimizi gezecekler. Bu da şehre bir değer katacak. ” ifadelerini kullandı.

 BÜTÜN HALKIMIZ DAVETLİDİR

 3-4-5 Ekim 2023 tarihlerinde yapılacak olan fuara Elazığlıları davet eden Başkan Türkoğlu, “Ben burada sizin aracınızla bütün halkımıza davet ediyorum. Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyorum. Maddi olarak bir beklentimiz yok. Başkanımız sağ olsun manevi olarak yanımızda duracağını ifade etti. “ dedi

 FUAR İLK OLACAK AMA SON OLMAYACAK

 Fuarı Nisan 2023 tarihlerinde düşündükleri fakat asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinin ardından ertelemek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Türkoğlu, “Aslında bizim fuarımız dördüncü aydaydı. Depremden dolayı bunu ertelemek zorunda kaldık. İnşallah şehrimize yakışır bir şekilde yüzümüzün akıyla da fuarımızdan çıkarız. Bu fuar ilk olacak ama inşallah son olmayacak. Her yıl düzenlemeyi düşünüyoruz. Sizlere ve Nafiz Hocam’a çok teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol