Öne Çıkanlar DEPREM 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ Elazığda

Bu haber kez okundu.

Elazığ, Tekstil Üssü Olacak!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Tekstilkent Projesi’nin, kadın ve gençlerin istihdama katılmasında öncü rol üstleneceğini

söyleyen Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yoğunlu, projenin yatırımcıların ilgisini çektiğini, projenin tamamlanmasıyla birlikte istihdam, üretim, marka, pazar hareketliliği yaşanacağına vurgu yaptı.

 T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezleri Destek Programı kapsamında, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Elazığ OSB Tekstilkent Projesinde sona gelindi. Projenin içeriğine ilişkin gazetemize bilgiler veren Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yoğunlu, uluslararası düzeyde çevresel-sosyal standartlara sahip bir yatırımı bölgeye kazandırmış olacaklarını söyledi.  Elazığ ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Yoğunlu, projenin istihdam odaklı ve ihracat hedefli olduğunu kaydetti.  Yoğunlu, ayrıca, kreşleriyle içerisindeki kafeteryalarıyla, sosyal donatılarıyla, kapalı alanlarıyla çalışırken de dinlenebilecek bir alan olduğunu da dile getirdi.

 FKA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), Elazığ’da önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, kalkınma ajansı olarak faaliyet alanları olan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinde önemli çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Yoğunlu, bu çalışmalardan bir tanesinin de Elazığ’da hayata geçirdikleri “Elazığ OSB-Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi” projesi olduğunu kaydetti.

TEKSTİLKENT PROJESİYLE 2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı desteklenen Elazığ OSB ve Elazığ Özel İdaresi tarafından  yürütülen “Elazığ OSB-Tekstil Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi” projesinde sona gelindiğini belirtti.

YATIRIMCILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Yoğunlu, Tekstil sektöründeki yatırımcıların hizmetine sunulacak üst yapı proje olduğunu dile getirerek, “Elazığ Organize Sanayi Bölgesinin, 6. Bölge Teşvik avantajları sonrasında tekstil ve hazır giyim sanayi için cazibe merkezi niteliği kazandığını ve yatırımcıların ilgisini çektiğini görüyoruz. Ajans olarak bizlerde bu ilgiye karşılık verecek şekilde tasarlanan ve uygulanan projemiz ile altyapısı hazır oluşturulacak toplam 14 adet dünya standartlarında atölye ile 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz.” dedi

SON DERECE MODERN

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, proje de atölyelerin yanı sıra; kreş, yemekhane, kafeterya, dinlenme alanı, idari bina, danışmanlık ve eğitim oryantasyon birimi, kütüphane, mescit ve otopark gibi yapılar da hayata geçirileceğini aktardı.

BÖLGENİN KALKINMASINDA ÖNEMLİ

Yoğunlu, projenin hem Elazığ’ın hem de bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek, “Projemizle 2 bin 500 kişiye istihdam sağlamış olacağız. İlimiz için önemli olan projemizle hem istihdama hem de kalkınmaya katkı sağlanacaktır. Projemizde sona gelindi. İnşallah Ağustos ayının sonlarına doğru projemizi bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

GENÇ VE KADIN İSTİHDAMI

 Kadın ve genç işsizlerin ağırlıklı olarak istihdamının hedeflendiğini söyleyen Yoğunlu,“Projemizin içeriğinde 5 adet 1000 m² ve 9 adet 1500 m² olmak üzere toplamda 14 tekstil atölyemiz bulunmaktadır. Kadın ve genç işsizlerin ağırlıklı olarak istihdamının hedeflendiği projemiz ile tekstil ve yan sanayi üretiminde bölgesel artış, özellikle sosyal kullanım alanları ile entegre teknik ve fiziki altyapısı hazırlanmış tedarik zincirindeki tüm aktörlerin bir arada olacağı, uluslararası düzeyde çevresel-sosyal standartlara sahip bir yatırımı bölgemize kazandırmış olacağız.” dedi.

İHRACAT HEDEFLİ

Üst düzey bir yatırım ekosistemi hayata geçirilecekleri kaydeden Yoğunlu, “Böylece istihdam odaklı, ihracat hedefli, sektörel kümelenme ile yenilikçi yatırımları teşvik eden, yatırımcı dostu bir ortam oluşturularak üst düzey bir yatırım ekosistemi hayata geçirilecektir.” şeklinde konuştu.

İLİMİZE VE BÖLGEMİZE HAYIRLI OLSUN

Projeyi daima takip ederek, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür eden Yoğunlu, “Sayın Valimize, projeyi başarılı bir şekilde yürüten Elazığ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ve ekibine teşekkür ediyorum.  Kurulacak tesislerin ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

KALKINMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

Desteklerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne de teşekkür eden Yoğunlu, ajans olarak Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin kalkınmasına yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol