Öne Çıkanlar yerelhaber elazığhaber Elazığspor elazığ haber O Hadis-i Şerif Bir Kez Daha Hatırlattı

Bu haber kez okundu.

Elazığ’a Milyarlık Yatırım Talebi!

HABER: SİBEL ÖZTAŞ

ETSO Konferans salonunda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları Adlı Panel’e davetli olarak katılan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, ASELSAN Yetkililerinden, Elazığ’a Elektronik Devreler Fabrikası’nın 2. ve 3.Etabı kurulması yönünde talepte bulundu…

*PANELE BÜYÜK İLGİ

Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Bedri Özer'in moderatörlüğünde Akıllı şehirler ve akıllı belediyecilik uygulamaları adlı panel düzenlendi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda saat 09:30’da gerçekleştirilen panele Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, Aselsan Akademi Direktörü Prof. Dr. Abdurrahman Akyol, Elektrik Mühendisleri Odası Ankara İl Başkanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden Burcu Gündoğdu, Gazi Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nden akademisyenler ile davetliler katıldılar.

Panelde söz alan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı-Yeni Ufuk Gazeteleri Genel Yayın Yönetmeni M. Nafiz Koca, stratejik yatırımlar kapsamında ASELSAN aracılığıyla Malatya’da 1.Etabı yapılan Elektronik Devreler Fabrikası’nın 2. ve 3.Etabı’nın Elazığ’a yapılması yönünde istekte bulundu. 

*RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Resmi Gazetede yayınlanan yatırımla ilgili konuşmasına başlayan ve bu tür etkinliklerin bilimsellik açısından önemine değinen Koca; “Şimdi bu tür programlar bilimsel açıdan önemli olduğu kadar dinleyiciler açısından da gelen konuklardan koparacağı şehir adına bazı yatırımlar adına da önemli. Ben bu bağlamda özellikle milli gururumuz olan ASELSAN'ın iki değerli yöneticisine sormak istiyorum. Malum bundan birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz üç yıllık, orta vadeli programı, ekonomik programı açıklarken yatırım, üretim ve istihdam üzerinde durmuştu. Bu bağlamda da depremin yaralarını sarmak için ki genel müdür yardımcımız akıllı şehirleri anlatırken ASELSAN'ın deprem bölgelerinde yapmış olduğu katkılara vurgu yapmıştı. Bu bağlamda Mayıs Ayı’nda, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanımız Sayın İsmail Demir bu bölgeye ASELSAN aracılığıyla stratejik yatırımlar yapacağı müjdesini vermişti. Yine geçtiğimiz günlerde de bunun müjdesi Sayın Cumhurbaşkanımızın imzalamasıyla Resmi Gazete'de yayınlandı.”dedi.

KOCA; “ELEKTRONİK DEVRELER FABRİKASI’NIN 2. VE 3.ETABI ELAZIĞ’A YAPILSIN”

“Bu yayınlanan karar göre de Malatya'ya Elektronik Devreler Fabrikası kuruluyor ve ilk etabı. Bu müjdeyi İsmail Demir verdiği zaman bölgeye yapılacağını Elazığlı olması hasebiyle, Elazığ'ın Deprem bölgesi ve hala yaraları sarılmaya devam eden bir şehir olması bakımından Elazığ'a kurulmasını umut ediyorduk ama Malatya’ya kuruldu.”diyen Başkan Koca; “Şimdi Malatya'ya kurulması da stratejik açıdan çok önemli. Ama bu birinci etap. Çünkü 1 katrilyon eski parayla bir milyarın üzerinde bir yatırım. Sayın ASELSAN yöneticilerimiz Elektronik Devreler Fabrikası’nın 2. Ve 3.Etabının Elazığ’a kurulması açısından ki İdris Başkanım da notları arasına alacaktır. Bizler de takipçisi olacağız. Böyle bir inisiyatife, tasarrufta bulunur musunuz?” yönünde soruyu Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel’den olumlu cevap geldi.

TAHA YÜCEL; “DEVLET VERDİĞİ SÖZÜ TUTAR”

Yücel, Elazığ’a yapılacak yatırım talebini gündeme aldıklarını ancak bu konuda şehrin dinamiklerden oluşan bi heyet oluşturulması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi; “Efendim tabii mutlaka yani devletimiz verdiği sözü tutar. Yani bu noktada bir akamete uğramaz. Şimdi tabii bizim değerli Yönetim Kurulu Başkanımız ve Genel Müdürümüz Savunma Sanayi Başkanı oldu geçtiğimiz aylarda. O da tabii hızlıca bir yeni organizasyon ve ekibi tekrar gözden geçirme ve toparlama belli hedefleri belki belirleme noktasında bir gayret içinde.”

*MESAJINIZI İLETECEĞİM

“Biz buradan döndüğümüzde Abdurrahman Hocamla birlikte Haluk Bey'le bir görüşme yapacağız. Yani öyle bir programımız var zaten. Perşembe günü eğer bir aksilik olmaz Haluk Bey'le beraber olacağız. Ben tabii ilk ağızdan Haluk Bey'in bu konuyla ilgili yaklaşımını kendisiyle bir istişare edeceğim yani. Sizin de böyle bir mesajınız olduğunu ve bu konuda hani biraz da geç kalınma gibi bir görüntünün olduğunu fark onu kendisiyle görüşeceğim yani açıkçası hani onlar açısından nasıl bir takvim yaptıklarını bilmiyorum. Yani o İsmail Demir Bey'in toplantısı ve yaptığı çalışma noktasında benim çok detaylı bilgim olmadı. Sadece ben de biraz uzaktan ve ASELSAN'ın genel yönetimi çerçevesinde bilgim vardı. Ama ona odaklanacağız. Ya Malatya'daki farklı bir fabrika ama buraya da bir çalışma, özellikle Fırat Üniversitesi'nde yeteneklerini de kullanacağımız, birlikte burada istihdam oluşturacak Türkiye'ye katma değerli belli imkanları oluşturacak türden bir yatırımın Elazığ'da olması hepimizin menfaatine. Ülkemizin menfaatine. Elazığ güvenli bir şehir. Kaliteli bir şehir. belli bir insan kaynağı ve belki maddi kaynağı bakımından da aslında güçlü bir şehir. O anlamda baktığımızda onun için bunu değerlendireceğiz. Ama umarım Elazığ'a yakışır doğru bir yatırımı inşallah hep birlikte buraya kazandırırız.”

BU KONUDA SİZLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

“Burada tabii sizlerin de naçizane bir kardeşiniz olarak tavsiyem sizlere de yapacağı şeyler var. Az önce yukarıda da İdris Başkanlık Konuşurken Abdurrahman hocam da söyledi. Konya'da yaptığımız bir çalışma vardı mesela. Orada Konya Ticaret Odası'nın ve oradaki sanayicilerin topyekun bir organize olup gelip savunma sanayiyle birlikte belli konuları konuşup talep edip birlikte planladıkları bir süreç oldu. Işte orada bir Konya Silah Fabrikası bu arada hayata geçirilmiş oldu geçtiğimiz yıllarda. Tabii daha da gelişecek o anlamda. Sivas'ta yine benzer bir yatırım var. Geçmişte yine yapılmış. Oradaki yine Sanayi Odası'nın da belki katkılarıyla. Burada da yine değerli başkanımızın ve sizlerin değerli heyetinin de Ankara'da da böyle bir aslında toplantıyı inşallah planlayalım. Biz de yardımcı oluruz o konuda. Temas noktası olarak yönlendiririz. Hep birlikte öyle bir çalışmayı beraber Ankara'da konuşuruz ve buraya dediğim gibi yani bu kılıflama fabrikası olabilir. ilk düşünülen oydu. Yazılımla ilgili bir teknolojilerin içinde işin içinde olacağı yine Fırat Üniversitesi'nin yetenekleri çerçevesinde istişare edeceğimiz bir yatırım olabilir ama bir şeyi burada teknolojik bir çalışmayı inşallah hep birlikte planlarız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol