Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

En Önemli Görevimiz Vatandaşın Adalete Erişiminin Tesisini Sağlamak

Türkiye Barolar Birliği Heyeti Elazığ’a gelerek baro olarak deprem bölgelerinde yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası 10 ildeki alanlarda çalışmalarını sürdüren Türkiye Barolar Birliği, depremin 11. Gününde Heyet Ankara Barosu Üyeleri ile birlikte Elazığ’a geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat R. Erinç Sağkan depremin ilk gününden itibaren yaptıkları çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

SAĞKAN: “EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ VATANDAŞIN ADALETE ERİŞİMİNİN TESİSİNİ SAĞLAMAK”

Avukat R. Erinç Sağkan, yıkımdaki bütün sorumluların tespit edilmesi için gerekli suç duyurularını gerçekleştirdiklerini ve sorumluların yurtdışına çıkma ihtimallerine karşı tedbirlerin alındığını söyleyerek “Bizim en önemli görevimiz vatandaşın adalete erişiminin tesisini sağlamak. Bunun için sahadan aldığımız bilgiler doğrultusunda gerekli suç duyurularımızı yaparak özellikle cezasızlık politikasının yaşanmaması bakımından bütün şüphelilerin daha doğrusu bu yıkımdaki bütün sorumluların tespit edilip cezalandırılabilmesi bakımından bir hukuk kurumu olarak bizde çok sayıda baromuzda üzerimize düşeni yaparak gerekli savcılık suç duyurularımızı gerçekleştirdik. Bu aşamada tabi önemli olan kaçma şüphesine karşı alınması gereken tedbirlerdi özellikle yurt dışına çıkış yasağı ve mal varlığı tedbirlerinin ivedi şeklinde uygulanması yönünde talepte bulunduk” dedi.

EFE: “AFET BÖLGESİNE ANINDA İNTİKAL ETTİK”

Elazığ Baro Başkanı Av Melih Efe,  depremin ilk anından itibaren Baro olarak bölgede ellerinden geleni yaptıklarını aktardı. Efe, “Depremin ilk anından bugüne kadar Türkiye genelinde bütün meslektaşlarımızın barolar birliği çatısı altında kurduğu koordinesiyle afet bölgesine anında intikal ettik. Bizlerde yine meslektaşlarımızın barolar birliğinin ve baro başkanlarımızın yönlendirmeleriyle Elazığ Barosu olarak afet bölgesine doğrudan intikal ederek elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol