Öne Çıkanlar DEPREM a ya 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ

Bu haber kez okundu.

Evlilik Kredisinin Detayları Belli Oldu:

Aile ve Gençlik Bankası finansmanıyla sağlanacak olan evlilik kredisinin detayları belli oldu. 

Haber 7'de yer alan habere göre, Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sunulan bu kredi, evlilik düşünen gençlere 48 ay vadeli ve faizsiz olarak verilecek, toplamda 150 bin lira tutarında bir finansal destek sağlayacak.

EVLİLİK KREDİSİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Gençler, bu kredi ile yuvalarını kurabilecekler. Kamu bankaları da dahil olmak üzere, programı desteklemek isteyen diğer bankalar aracılığıyla geri ödemeler gerçekleştirilecek.

KAÇ LİRAYA KADAR KREDİ SAĞLANACAK?

Evlilik kredisinden yararlanabilecek kişiler, ilk evliliklerini yapacak olan gençler olacak. Kredi desteği, 150 bin lira tutarına kadar sunulacak ve faizsiz olarak verilecek. Geri ödeme koşulları ise 24 ay boyunca ödemesiz dönemle birlikte toplamda 48 ay vade ile sağlanacak.

UYGULAMA İLK NEREDE BAŞLAYACAK? 

Başkan Erdoğan'ın açıklamasına göre, evlilik kredisi uygulaması ilk olarak deprem bölgelerinde başlayacak. Bu bölgelerde yaşayan depremzedeler, Meclis onayının ardından bu destekten yararlanabilecekler.

Kaynak: Haber7

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol