Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Fırat Kalkınma Ajansı Elazığ’da

Tunceli Valisi Bülent Takbıyıkoğluı; “İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız. Deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması ile ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı Ajansımızca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır” dedi.

Fırat Kalkınma Ajansı ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla Elazığ'da gerçekleştirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın ev sahipliğinde Elazığ Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kadir Çintay, Tunceli ve Sanayi Odası başkanı Hasan Hüseyin Coşkun, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu ve ilgililer katıldı. Program basın mensuplarına kapanmadan önce Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, bir konuşma gerçekleştirdi.

*TEKBIYIKOĞLU; “BÖLGEMİZİN KALKINMASINA YÖNELİK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA HEP BİRLİKTE İMZA ATACAĞIZ”

FKA yönetim kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız” diyen Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu; “Toplantımız başında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ajansımız faaliyet alanı olan Bingöl, Malatya ve Tunceli illerimize yeni valilerimiz atandı. Bingöl Valisi olarak atanan Sayın Ahmet Hamdi Usta ve Malatya Valisi olarak atanan Sayın Ersin Yazıcı'ya hoş geldin diyor yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Daha önce bölge illerimiz olan Malatya'da görev yapmış Valimiz Sayın Hulusi Şahin, Bingöl'de görev yapan Valimiz Sayın Kadir Ekinci ve Tunceli ilimizde görev yapan Valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan'a yönetim kurulu üyeleri olarak vermiş oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelen valilerden birisi olarak Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu'ndaki ilk toplantımızı gerçekleştiriyoruz. İnşallah Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak bölgemizin kalkınmasına yönelik önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız” dedi.

Taslak bütçenin konuşulacağını kaydeden Vali Tekbıyıkoğlu; “Bugün: 2024 yılı içerisinde uygulanması planlanan bölge için yüksek katma değer üreten, ekonomik getirisi ve sosyal faydası yüksek projeleri, teknik destek programları ile sonuç odaklı program faaliyetleri ve ajans yatırım destek ve tanıtım çalışmalarına yer verilen taslak çalışma programına ve taslak bütçeye ilişkin değerlendirmelerde bulunacağız. 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en fazla etkilenen iller arasında bölgemizden Malatya ve Elazığ illerimizde yer almaktadır. Bugünkü toplantımızda deprem afeti sonrası hayatın normalleştirilmesi ve vatandaşlarımızın günlük yaşamlarında gereksinimleri ve diğer taleplerinin karşılanması ile ticari hayatın düzenlenip yeniden canlandırılmasını sağlamak amaçlı Ajansımızca gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Toplantının hayırlı olmasını temenni eden Vali Tekbıyıkoğlu; “Ayrıca Ajansımızın devam eden faaliyetleri ve diğer gündem maddeleri görüşülecek olup bazı idari konularla ilgili kararlar alacağız. Toplantımızın ve kararlarımızın ajansımız ve illerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Toplantımıza geçmeden önce son olarak ajans yönetim kurulu dönem başkanlığı görevimi bu toplantı sonu itibariyle Bingöl Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta'ya devrediyorum. Sayın Valimize, yönetim kurulumuza ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol