Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk Türkiye

Bu haber kez okundu.

Hekimler İş Bıraktı

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Aile Hekimleri  sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi başlattılar. 

İş bırakma eylemi ile ilgili bir araya gelen Elazığ Aile Hekimleri Derneği üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklama yaptılar.

GÖNÜL; “BİREYSEL SİLAHLANMA İSTİYORUZ”

Elazığ Aile Hekimleri Derneği başkanı Dr. Murat Gönül yaptığı açıklamada ülke genelinde sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptıklarını belirterek; “Elazığ’da 210 Aile Hekiminin bulunduğunu ve bugün tüm hekimlerin iş bıraktığını ifade ederek; Biz burada çok fazla kalabalık olmasını istemedik o yüzden müsait olan hekimlerimiz buraya geldi. Biz İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla bakanlıklara bizim ile ilgili çalışan bürokratlara, kurumlara mesaj vermek için buradayız. Neticede biz kamu personeliyiz ve bizim güvenliğimizi arzularımızı temin altına alacak kurumlar; yargıdır, emniyettir, sağlıktır, hükümettir yani bütün ilgili mercilerin bizim taleplerimizi duyarak biran önce çözüm ve çare bulmalarını arzu ediyoruz. Üstüne basarak söyledik; bireysel silahlanma istiyoruz kendimizi korumak için… Bir ülkenin doktorları artık silahlanmak istiyor bu hale geldik yoksa canımızdan olacağız”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol