Öne Çıkanlar DEPREM 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ Elazığda

Bu haber kez okundu.

İkramiyede Kapsam Genişleyecek mi?

Emekli maaşı gündemiyle toplanan Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmayan emeklilere tek seferlik olarak 5 bin lira ödeneceğini açıkladı. Ancak toplantıdan çıkan 'ikramiye kararı' milyonlarca emekli için hüsran oldu.
Tek seferlik ödenecek emekli ikramiyesinin çalışan emekliye verilmeyeceği belirtildi.


Alınan karar büyük tepkilere yol açtı. Peki emekli ikramiyesinin kapsamı genişleyecek mi? AK Parti'den bu sorulara yanıt geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, bir gazetecinin çalışan emeklilere 5 bin lira verilmemesinin Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı olduğuna yönelik tartışmaların yapıldığının belirtmesi üzerine iktidarları döneminde bayram ikramiyelerinin verildiğini ve bu uygulamanın sürdüğünü kaydetti.

ABDULLAH GÜLER; “ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞIMIZIN ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR.”


Güler, "Muhalefet partilerinden de bu konuda bir itiraz olabilir. Anayasa Mahkemesi süreci de değerlendirilebilir ama ben çok olduğunu düşünmüyorum. Nihayetinde özlük haklarına yönelik bir destektir, düzenlemedir. Farklı maaş durumları olabilir. Her bir çalışanın özlük hakları konusunda, emeklilik konusunda farklı maaş türleri, ikramiye çeşitleri olabilir. Bu kapsamda değerlendirmekte fayda var" diye konuştu.
Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesi için düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna Güler, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın çalışması devam ediyor. Çalışma ortaya çıktıktan sonra, önerge kapsamında değerlendireceğiz" yanıtını verdi. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol