Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Kangal; “Yeni Anayasa Değişikliği Samimi Değil!”

“ Türkiye’nin kapsamlı bir anayasa reformuna ihtiyaç duyduğu, geniş toplum kesimlerince kabul edilmekle birlikte,  yeni bir anayasanın hazırlanmasının gerektiği ve halkın iradesinin bizzat yansıdığı bir anayasanın şart olduğu açıktır.”diyen Başkan Kangal; “ Anayasamızda şimdiye kadar defalarca değişiklikler olmuş ve sayısını bile hatırlamadığımız yeni anayasa tartışmaları gündeme getirilmiştir. Özellikle Ak Parti iktidarı,  görevde olduğu süre boyunca belli dönemlerde bu anayasa değişikliği söylemlerinde bulunup, bu vaadini kısa aralıklarla sürekli gündemde tutmuş, ancak samimi olarak hiçbir şekilde somut girişimlerde bulunmamıştır. Geçtiğimiz dönemlerde söylenen sözler ve yapılan icraatlara baktığımızda , bu değişiklik isteğinin hiçbir şekilde samimi olmadığını düşünüyoruz. İktidar en iyi bildiği taktiği devam ettirip, yaparmış gibi yapıp yapmamak üzerine bir gündem daha oluşturmak istemektedir.”dedi. Başkan Kangal’ın açıklamaları şöyle;

* DEMOKRATİK YENİ BİR ANAYASA YAPMA NİYETİNDE DEĞİLLER

“İktidar gerçekten de demokratik yeni bir anayasa yapma niyetinde olsaydı, öncelikle mevcut anayasaya uygun davranmayı, anayasayı ihlal edip yok saymayı olağan bir davranış haline getirmezdi. Bugünkü uygulamaya baktığımızda yürürlükteki anayasaya bile uymayan, anayasayı hiçe sayan bir hükümet görüyoruz. Böyle bir iktidarın özgürlük ve demokrasi adına yeni bir anayasa önermesi elbette ki samimi değildir.”

* DEMOKRATİK VE ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ANAYASA YAPMAYA ZEMİN HAZIRLAYACAK BİR ORTAM YOK

“Böylesi bir dönemde tam anlamıyla demokratik ve özgürlükçü bir anayasa yapmanın imkanı olamayacaktır, çünkü buna zemin hazırlayacak bir ortam bulunmamaktadır. Eleştirel düşüncesini açıklayanın , iktidarın algı yönetimiyle baskıya maruz kaldığı , hatta ceza tehdidiyle karşı karşıya kaldığı bir yerde anayasal tartışmalar kısır kalacaktır. Bu süreçte insanlar önerilerini nasıl rahatlıkla dile getirecek, nasıl sözlerini söyleyeceklerdir. Bu kadar kutuplaştırılmış bir ortamda kamuoyu fikirlerini nasıl açıklayacaktır. Muhaliflerin sıklıkla yaşadığı bu linç ortamında nasıl olacak da ortaya bir toplum sözleşmesi konulabilecektir. İfade ve basın özgürlüğünün önünün açılmadığı,bu konuda somut adımların atılmadığı sürece, yeni anayasa tartışmasının hiçbir yere varamayacağı açıktır.”

* SAMİMİ ANLAMDA ATILACAK OLAN HER OLUMLU ADIMA DESTEK OLURUZ

“Velhasıl kelam asıl sorun iktidarın bugün yeni bir anayasa önermesi değil, mevcut anayasadaki güvenceleri uygulamayarak keyfi hareket etmesidir. Bu anayasal bağlılığı sağlamayan iktidarın milletin önüne defalarca bu konuyu koyması, yapay gündemden başka birşey değildir. Ancak, gerçek ve samimi anlamda atılacak olan her olumlu adıma ise muhalefetin destek olacağı kesindir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol