Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler Türkiye türkiyede deprem

Bu haber kez okundu.

Komandolar Dualarla Uğurlandı!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

"Suriye Görev Gücü"nde yer alacak, bir tabur komando, Suriye'ye dualarla uğurlandı.

Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli komandolar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Suriye görev gücüne katılmak üzere ailelerinin de katılımıyla dualarla uğurlandı.

*TORAMAN; “GÜVENLİĞİMİZİ SINIRLARIMIZIN ÖTESİNDE SAĞLAMAYA BAŞLADIK”

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Komando Özel Hareket Tabur Komutanlığı’nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, komandoların görevlerini layıkıyla yapıp döneceklerini söyledi. "Yurt içinde bölücü terör örgütüne yönelik mücadelede elde edilen üstün başarılarının neticesinde bugün çok şükür memleketimizin her bir köşesinde güven ve huzur içerisinde yaşayıp dolaşabiliyoruz.”diyen Vali Toraman;  “Bununla da yetinmeyip ülkemize tehdit oluşturan sınır bölgelerinde terör odaklarını yok etmek için büyük bir mücadele yürüterek artık güvenliğimizi sınırlarımızın ötesinde sağlamaya başladık. Çok büyük mücadelelerin çok büyük kahramanlıkların yaşandığı bir bölge El Bab. Sizler sadece asli vazifeniz olan vatandaşımızın emniyetini bölücü terör örgütleriyle mücadelesiyle kalmayıp ihtiyaç duyduğu her noktada da yardımına koştunuz."dedi

EVREN; “KOMANDO HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDA”       

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Evren, törende yaptığı konuşmada; Türkiye Cumhuriyeti'nin sadece kendi milletinin umudu değil gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların umudu olduğunu belirtti. Kahraman ordumuzun Suriye'de yazdığı destanlar şanlı tarihe altın harflerle yazıldığını ve Komandonun her zaman mazlumun yanında olduğunu belirten Evren, "Kahraman ordumuzun Suriye'de yazdığı destanlar şanlı tarihimize altın harflerle yazıldı. Yazılmaya da devam edecek. Kan ve gözyaşının sel olduğu bu coğrafyaya bugün siz kahramanlarımızın gözlerinde azim cesaret ve karalılıkla gönderiyoruz. Komando her zaman mazlumun yanında yakınında ve yardımındadır. Bölücünün de her zaman karşısında kartal gibi duran jandarma mazlumun karşısında da şefkat yumağıdır" dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağı’ın duası eşliğinde aileleriyle vedalaşan komandolar, dualarla yeni görev yerlerine gitmek üzere yola çıktılar. Uğurlama törenine, Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, kurum müdürleri, askerler ve aileleri de katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol