Öne Çıkanlar Elazığ ziyaret yenıufuk yeniufuk gazetesi Elazığdaki kaçakçılık operasyonunda 40 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi 23 ELAZIĞ FK SERİYE BAĞLADI 01

Bu haber kez okundu.

Ortak Akıl İle Bu Kente Değer Katmalıyız!

ÖZEL HABER: GÜLÇİN TURGUT

Birlikten güç doğacağını belirten MÜSİAD Elazığ Başkanı Gürkan, iş dünyasının rotası, vizyonu, Elazığ'ın sorunlarını ortak akılla aşılabileceğine dikkat çekti.

Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetelerine nezaket ziyaretinde bulunan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Başkanı Tekin Gürkan, ziyaretleri esnasında iş dünyasının içinde bulunduğu son durum, talepler ve çözüm önerilerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Şehrin mevcut olumsuz durumundan kurtulması için yeni proje ile yola çıktıklarını belirten Başkan Tekin, "Ortak akıl’ oluşturacaklarını ve bu platformunda soruna değil çözüme odaklandıklarını kaydetti.

DOĞRU POLİTİKALAR

ÖTV ve KDV artışlarının iş dünyasını ciddi etkilediğini söyleyen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, "Ekonomik olarak bu ara enflasyonu çok yüksek olması. Hayatın pahalılığı insanlarımızı zorluyor. İnşallah bunları aşacağız. Doğru politikaları uygularsak, birbirimize destek verirsek doğru adımları atarsak bugünleri geçiririz. "dedi.

SIKINTILARIN EN BÜYÜĞÜ FİNANSMAN ERİŞİMİ

İş dünyasının finansmana erişmekte büyük sorun yaşadığını ifade eden Başkan Gürkan, "İş dünyası önünü göremiyor. Sürekli fiyat artışları bu hakikaten ticareti engelliyor hem iç piyasada bir daralma söz konusu. Dolayısıyla biz burada birbirimize destek vererek, yardımcı olarak bu zor günleri azaltabiliriz. En büyük sıkıntılarından biri finansman erişim konusu. Ekonomik olarak zor dönemden geçtiğimiz için sıkı para politikası uygulamasına geçtik dolayısıyla şu an finansmana erişimi konusunda iş dünyası ciddi sorun yaşıyor. Yeni yatırım yapma veya mevcut yatırımını geliştirme konusunda kaynak bulmakta zorlanıyor."dedi.

İŞ DÜNYASINDAN “ARA ELEMAN” TALEBİ

Çalıştıracak elaman konusunda sıkıntıları olduklarını söyleyen Başkan Gürkan,"İş dünyası şu an kalifiye eleman bulmakta zorlanıyor. Biz sanayicileri gezdiğimizde herkesin sıkıntı çektiği konulardan, dillendirdiği konulardan biri de teknik eleman bulamamak. Ara eleman bulamıyorlar. Acilen çözmemiz lazım." diye konuştu.

AİLELER VE EĞİTİM SİSTEMİYLE ALAKALI

Ara eleman ihtiyacının had safhada olduğunu belirten, Başkan Gürkan, "Uyguladığımız eğitim sisteminin yetersiz olmasıyla alakalı veya aileler olarak çocuklarımızı mesleğe yönlendirmemiz konusunda bizlerin de eksikliği var. Bir aile çocuğunu küçük yaştayken el becerisi gelişsin diye eline pense, tornavida verip ve çocuğunu teknik olarak geliştirmesi gerekiyor. Ben bunu Bosna Hersek'te gördüm çok hoşuma gitti. Her aile çocuklarına daha küçük yaştayken el yeteneklerinin geliştirilmesi için eline pense verirler, tornavida verirler. O çocuklar yeteneklerini geliştirirler ve dışarıdan evin ihtiyaçlarıyla ilgili bir tamirat konusu olduğu zaman usta çağırmazlar. Tamiratlarını çok rahatlıkla yapabiliyorlar. Bize bakıyorsunuz bizim çocuklarımız daha ne tornavida ne olduğunu bilmiyorlar. Pensenin ne olduğunu bilmiyorlar."dedi.

MESLEKİ EĞİTİMLERİNE AĞIRLIK VERMELİYİZ

Meslek Liselerinin önemine de vurgu yapan Başkan Gürkan,"Öncelikle aile olarak çocuklarımızı biraz daha teknik el becerilerini geliştirecek sektörleri veya meslekleri geliştirecek yeteneklere kavuşturmamız lazım. Birde hükümet politikalarının mesleki eğitimlerine ağrılık verip geliştirmesi lazım. Ortak akılla hareket edersek bunları da aşarız." İfadelerine yer verdi.

YATIRIMCILAR SIRASINI BEKLİYOR

OSB'de yer olmadığını ve şehre acilen iki tane orta ölçekli , modern, sanayi merkezinin kurulmasının şart olduğunu belirten Başkan Gürkan," İkinci OSB'de  biraz gecikme oldu ama iyi gidiyor. Birçok yatırımcı şu an orada sıra bekliyor. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor.  Hep şunu söylüyoruz. Şehre acilen iki tane orta ölçekli , modern, sanayi merkezinin kurulması şart. Çünkü Maalesef depremden dolayı şu an şehirde birçok iş yeri yıkıldı, birçok kişi iş yerini kaybetti."şeklinde konuştu.

NİTELİKSİZ GÖÇ ALIYORUZ

Şehrin gelişmesinin, kalkınmasının, iktisadi kalkınmayla olacağına işaret eden Başkan Gürkan, "Ticaretini, hacmini büyütmeyle olur. Çünkü şehir nitelikli insanı göç veriyor. Sermeye sahibi olan, vizyonu olan, ufuk olan bu şehri terk ediyor. Öte yandan niteliksiz göç alıyor."dedi.

AMACIMIZ VİZYONU UFKU OLAN, İNSANLAR BURADA KALSIN

Hedeflerinin sermayesi olan, vizyonu, ufku olan, insanların kentte kalması olduğunu belirten Başkan Gürkan, "Ticaretlerini burada değerlendirsinler. Paralarını, sermayelerini burada değerlendirsinler. Ama bunun için de bu altyapıyı oluşturmamız lazım. Hep birlikte birbirimize destek vererek birbirimize yardımcı olarak bu konularla ilgili bir araya gelerek ortak akıl ve istişare kullanırsak bu sorunları aşacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol