Öne Çıkanlar Elazığ yerelhaber elazığdanhhaberler Türkiye türkiyede deprem

Bu haber kez okundu.

Şairler Yürüyüşü Yapıldı

26’ıncısı düzenlenen ve hem yurt içinden hem yurt dışından şairin katıldığı Uluslararası Hazar Şiir Akşamları programı Demokrasi meydanında yürüyüşle başladı. Programa Elazığ Valisi Dr. Ömer ToramanAK Parti ELazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, yurtiçi ve yurtdışından şairler, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Protokol üyeleri, şairler ve öğrenciler mehter takımı eşliğinde 15 temmuz demokrasi meydanından Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ programın önemine vurgu yaptı.

Hazar Şiir Akşamlarının bu yıl ünlü Şair Yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile düzenlendiğini söyleyen Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, “Hazar Şiir Akşamları, sadece bir şiir akşamları etkinliği değil; bunun fikri altyapısı, kurgusu, düşüncesi, çok sağlam temellere dayandığı için taklidi olan pek çok şiir akşamı, şiir etkinliği, kısa süreli oldu. Ancak Hazar Şiir Akşamları çok şükür çeyrek asrı devirdi. İnşallah bu şekilde devam edecek. Bu Teşkilat'ımız sağlam adımlarla daha ileri işbirliklerine doğru yürüyor. Bu işbirliğinin kültürel sahada da önemli bir ayağını Hazar Şiir Akşamları oluşturuyor. O yüzden fikri temelleri sağlam diyoruz. Bugün hamdolsun biz Türk dünyasında büyük bir dayanışma sergiliyoruz. Kardeş Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı iki büyük zaferin gurunu hep beraber yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlik, birlikteliğimizin kültürel alanda kalıcı bir etkinliği olarak devam eder. Niyetimiz, gayretimiz bu, bunun için çaba harcıyoruz" dedi.


AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş 24. Hazar Şiir Akşamlarına katılan Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Milletvekili Merhume Ganire Paşayeva’yı yaptığı konuşma ile anarak uluslararası hazar şiir akşamlarının şehir için bir değer olduğunu ifade etti.


Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, uluslararası hazar şiir akşamları Elâzığ’dan Türk dünyasına açılan bir kapıdır” dedi.
ETSO Başkanı İdris Alan, uluslararası hazar şiir akşamlarının Elazığ’ın entelektüel kimliğinde yer alan önemli bir program olduğunu söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol