Öne Çıkanlar Arslan: İş Dünyası Olarak 2021 İçin Ümitli ve Heyecanlıyız az hasarlı YENİ KARAR 8inciye Hazırlanıyor İKİ TARİHİ ESER HAYATA DÖNDÜRÜLÜYOR

Bu haber kez okundu.

“Sevdiklerimiz İçin Sigarayı Bırakmamız Gerekiyor”

HABER: DİLEK YILDIRIM

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “31 Mayıs Günü Dünya Tütünsüz Günü” ne dikkat çekmek tütün ürünü kullanımının hem insan sağlığına hem de doğaya verdiği zararlar konusunda farkındalık ve bilinç oluşturmak üzere devam eden etkinliklerin 2.ncisi Hazar Gölü sahil şeridinde gerçekleştirildi.

Bu kapsamda daha önce ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Elazığ Kültür Park ve kent merkezindeki bir AVM’ de "Zehire Değil Gıdana ve Geleceğine Yatırım Yap" teması ile etkinlik gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte  “İzmarit Değil Tohum At” ve “Doğaya Daha Yakından Bak” temaları işlendi ve “Sağlığımız İçin Elazığ’da Dumansız Hava Sahasına Bir Destek de Sizden” bez afiş baskı ile üst düzeyde farkındalık oluşturuldu.

“Hayatını Değil, Sigaranı Söndür”, “Sağlıklı Olmak Hakkınız” yazılı pankartlarla vatandaşlara mesaj verilen etkinliğe; İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Hizmet Başkanları, Fırat Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyeleri, asistan ve intörn hekimler, Müdürlüğün ilgili birim sorumluları ve çalışanları ile Sivrice TSM personeli ve gönüllü vatandaşlar katıldı.

“BİRÇOK HASTALIĞIN ÖNDE GELEN NEDENİ”

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, İnsan sağlığı için ölümcül etkileri olan tütünün beraberinde önemli ve yıkıcı çevre kirliliğini de getirdiğini söyleyerek, “Bu kirlilik sadece soluduğumuz havayı değil, içtiğimiz suyu da etkilemektedir. Zaten bilindiği üzere doğrudan tütün kullanımı kanser, felç ve kalp krizinin yanı sıra kronik obstrüktif akciğer hastalığı gibi solunum yolu rahatsızlıkları dâhil olmak üzere birçok hastalığın önde gelen nedeni olarak karşımıza çıkmaktadır. Sigara her yıl milyonlarca insanın ölümüne neden olurken dünya kaynaklarına ve doğaya da zarar veriyor. Kendi sağlığımız ve sigara dumanına maruz bıraktığımız sevdiklerimiz için sigarayı bırakmamız gerekiyor. Bu konuda vatandaşlara kalıcı mesaj vermek için Hazar Gölü’nü seçtik ve burada etkinlik düzenledik. Bir önceki günde yine aynı konu ve duyarlılıkla kent merkezindeki Kültür Park ve bir AVM’de stant çalışması yaptık. Çalışanlarımız ile birlikte temiz çevre, temiz su ve temiz hava sloganı ve gönüllülük esasına dayalı düzenlediğimiz etkinliğimize başta Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri ve ilgili bölümlerden asistan ve intörn arkadaşlarımız ile vatandaşlarımız bize katıldılar ve bizi desteklediler. Bura da kendilerine çok teşekkür ederim. Çevre temizliğine katkı sunmak üzere birlikte topladığımız çöplerle vatandaşlara insan sağlığı ve yaşanabilir temiz doğa mesajını vermeye çalıştık. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol