Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi'nin Tadilatı İçin Ödenek Talebi Onaylandı

Geçmiş yıllarda yapılan ancak bazı teknik problemler sebebiyle işletilmesinde aksaklıklar yaşanan Sivrice Atık Su Arıtma Tesisinin hizmete geçmesi amacıyla ilimiz Ak Parti Milletvekillerinin girişimleri sonuç verdi ve tesislerin hizmete geçirilmesine yönelik ödenek talebi kabul edildi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş,  geçtiğimiz günlerde Sivrice Atık Su Arıtma Tesisi’nin tadilatı için İlimiz Ak Parti Milletvekilleri ile birlikte Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na konunun önemine dikkat çekerek sundukları raporla ödenek talebinde bulunduklarını, bakanlığa yaptıkları müracaatla birlikte konuyu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de bizzat iletip güncellenen ödeneğin tahsisi konusunda destek istediklerini söyledi.

Bakan Özhaseki’ni talimatıyla Sivrice Atık Su Arıtma Tesislerinin yeniden işletilmesine yönelik tadilat ödeneği çıktı.

KELEŞ; “HAZAR GÖLÜMÜZ ADINA ÖNEMLİ ÇEVRESEL PROBLEMİMİZ DE GİDERİLMİŞ OLACAKTIR.”

İlimizin problemlerin çözülmesi noktasında Ak Parti ve cumhur ittifakına mensup milletvekilleri olarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “Geçmiş yıllarda yapılan ancak değişik teknik problemler sebebiyle rantabl olarak işletilemeyen Sivrice Atık Su Arıtma Tesislerini hizmete almak amacıyla yaptığımız çalışmalar olumlu neticelendi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. İlimizin turizm cenneti olan Sivrice ilçemiz ve Hazar gölümüz için önemli bir çevre yatırımı olan bu tesisin çalışmasıyla ve daha sonra Sivrice Hazar Gölü havzasında olan ve Kanalizasyon sistemine bağlı olmayan kuzey sahillerinin kanalizasyon tesislerinin yapılarak bu arıtma tesisine bağlanmasıyla hem ilçemiz hem de hazar gölümüz adına önemli çevresel problemimiz de giderilmiş olacaktır.

Bu ödeneğin çıkartılması noktasında birlikte çalıştığımız Ak Parti Milletvekillerimiz Sayın Ejder Açıkapı ve Sayın Mahmut Rıdvan Nazırlı ile Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Balkanı Sayın Mehmet Özhasiki’ye teşekkür ediyorum.” Dedi. HABER MERKEZİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol