Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

“Staj Uygulamasının kaldırılmasını İstiyoruz!”

Zafer Partisi Elazığ İl Başkanı Onur Omrak, İnönü ve Fırat ÜniversitesiÖğrencilerinin eğitim ücretlerinin alınmaması ve staj uygulamasının kaldırılması konusunda her iki rektörlüğe çağrıda bulundu…

*STAJ ZORUNLULUĞU VAR

Zafer partisi Elazığ il başkanlığı olarak depremzede öğrencilerinden  çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Başkan Omrak açıklamasında şunları söyledi; Formasyon birimi öğrencileri ve lisans ikici öğretim öğrencileri İnönü üniversitemizden eğitim alabilmek için her dönem için ayrı ayrı ücret ödemek zorunda. Bunu dışında formasyon birimi öğrencilerinin staj uygulaması dersi var,  staj uygulaması dersi için okullara staj yapmaya gidiyorlar bu durum aynı şekilde Fırat Üniversitesi’nde de geçerli.

Fakat herkesin bildiği üzere Malatya ve Elâzığ depremden büyük oranda etkilenen şehirler arasında Fırat ve İnönü üniversitesi öğrencileri 1.dönem için bu ücretleri yatırdı ve birinci dönem başarıyla bitirdiler. 2. Dönem içinde normal şartlarda bu ücretleri ödemeleri gerekir ve staj yapmaları gerekiyor.”

* ÜCRETLERİ VERECEK DURUMDA DEĞİLLER

“Fakat şuan hem Fırat hem İnönü üniversitesi Öğrencileri depremden dolayı mağdur, her şeylerini kaybetmiş durumdalar. Çadırda kalan arkadaşlarımız var. Giyecek kıyafeti olmayan, hayatını kaybeden arkadaşlarımız var. Bundan dolayı bu ücretleri verecek durumda değiller. Bu konuyla ilgili üniversitenin öğrencilere yaptığı duyuruya göre ücret ödemeyen öğrencilerin ders kaydının iptal edileceği, eğitimine son verileceği söylenmiş. Bunun dışında şuan staj uygulaması dersi zorunlu tutuluyor.”

*ÜCRET ALINMASI, STAJ ŞARTI KALDIRILSIN

“Fakat şuan ne staj yapacak okul ne de öğrenci var.  Üniversitelerin bu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre stajı başka bir üniversitede özel öğrenci statüsünde yapabileceklerini söylemişler. Fakat hangi üniversiteye başvurduysak bütün başvurularımız reddedildi diyorlar, depremzede öğrenciler mağdur. Biz Zafer Partisi olarak İnönü ve Fırat Üniversitesi Öğrencilerinin eğitim ücretlerinin alınmamasını, staj uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz. Bunu da her platformda dile getirip konunun takipçisi olacağız. Zafer inananların olacak.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol