Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Tarihi Çeşme Koruma Altına Alındı

Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün 26.01.2021 tarihinde gerçekleştirilen Ocak ayı toplantısında İlçemiz Camii Kebir Mahallesinde bulunan Ağa Puhar (Pınar) Çeşmesinin Korunması Gereken Kültür Varlığı özellikleri taşıması sebebiyle tescil edilmesidir.

Bu çeşmemiz hakkında yapılan araştırmalar ve incelemeler sonrasında düzenlenen rapora istinaden Kurulun inceleme ve değerlendirmeleri sonucunda eserin tescili gerçekleştirilmiştir.

Böylelikle İlçe merkezimizdeki tescilli eser sayısı dokuza yükselmiştir. İlimize ve İlçemize hayırlı olsun.T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığında yapılan araştırmada bulunan 1887 tarihli Fransızca haritaya istinaden çeşmenin en az 150 yıllık olduğu düşünülmektedir.

Dönemin mimari özelliklerini yansıtan yapı, uzun yıllar bakımsız kalmış ve aslına uygun olmayan eklemeler yapılmıştır.

Bu sürece katkı sunan Zülküf Demirkıran, Eşref Yıldız, Dursun Karadeniz ve Muhammet Akbulut'a teşekkür ederiz." dedi.
 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol