Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

Tarla Günü Düzenlendi

Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, kurum müdürleri, STK temsilcileri, teknik personeller, muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Elazığ'da yıllık 150 bin ton civarında sebze üretildiğini söyleyen İl Müdürü Karahan, " Elazığ genelinde, 20 bin dekar alanda yaklaşık 80 bin ton civarında üretilen domatesler, ikiye bölünerek kurutmaya bırakıldı. Kurutulduktan sonra, satışa hazır hale gelecek olan domatesler her yıl ülke geneline ve dünyanın birçok yerine gönderiliyor" dedi.

“Su Sıkıntısından Dolayı Ürünlerimizin Bir Kısmı Yetişmedi”

Üç senedir kuru domateslerle ay yıldızlı haritalar yaparak, güzel görsel oluşturduklarını ifade eden üretici Üzeyir Yıldız ise yaptığı değerlendirmede, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Tarım alanındaki ürünleri, organik olarak üretmeye başladım, ürettiğimiz domatesleri organik olarak, yurt dışına ihraç ediyoruz. Güneşte, doğal ortamda kuruttuğumuz domatesleri marina haline getirip, muhtelif yerlere sunuyoruz. Bu sene de, ciddi anlamda bir üretim yaptık. Ancak su sıkıntısından dolayı ürünlerimizin bir kısmı yetişmedi. Şu anda hasat dönemimiz başladı. Üretime başladığımız ilk yıl, 7 dekar üzerine ay yıldızlı bir Türk Bayrağı yapmıştık, geçen sene de kuru domatesle Elazığ haritası yaptık. Bu sene de, ay yıldızlı Türkiye Haritası yaparak güzel bir görsel oluşturmaya çalıştık" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Tarla Günü Düzenlendi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol