Öne Çıkanlar Elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber elazığdanhhaberler yeniufuk elazığyeniufuk

Bu haber kez okundu.

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi Okçuluk Toyu'nun bu sene ikincisini gerçekleştiriyor.

Taşkın, okçuluğun tarihi süreçteki önemine değinerek: " Okçuluk, Türklerin hakimiyet sembolü olarak Türk tarihiyle özdeşleşen ve hayatın her alanında etkisini gösteren  bir yaşam tarzıdır. Türkler, ok ve yayı oldukça hünerli bir biçimde değerlendirerek hem kullanma hem de yapma becerilerini Orta Asya'dan göçleriyle dünyanın dört bir tarafına yaymışlardır.

Yaklaşık 7000 yıl önce atalarımız tarafından büyük önem atfedilen yaşatılan bu gelenek, günümüzde zihinsel gelişimde, göz koordinasyon sağlamada, vücut yapısını düzeltme ve geliştirmede fayda sağlamakla beraber olimpik bir spor dalı olarak da büyük önem görmektedir". dedi.

      Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın,  ata yadigârı Türk okçuluk geleneğini sürdürme adına eğitim çalışanlarını bu etkinlik aracılığıyla bir araya getirmek bizler için oldukça önemli diyerek, ""toumuz 7 Ekim 2023 tarihinde olacaktır. Öncesinde 30 Eylül- 5 Ekim tarihler arasında katılımcılara eğitim verilecek ve yarışmalar üçer kişilik takımlar halinde yapılacaktır.  Kazanan ekip çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir," dedi.

     Taşkın ayrıca" Türkler tarafından tüm dünyaya tanıtılan, benimsetilen okçuluğa dair düzenlediğimiz toyumuza tüm eğitim çalışanlarını bekliyoruz", diyerek zaman içerisinde bu tarz etkinliklerin sayısını artırmayı planladıklarını ifade etti.

ik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol