Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler türkiyede deprem  elazığ

Bu haber kez okundu.

Utandıran İlan!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

Türkiye'yi sarsan iki deprem sonrasında, ülke genelinin yanı sıra Elazığ’da da birçok kiralık ev ilanlarının yayınlandığı internet sitelerinde, ev sahipleri kiralık ibarelerini kaldırdığı ilanları 'Depremzedeler için ücretsiz' olarak değiştirdiği ortamda, Zirvekent konutları A Blok 34. Dairesinin ev sahibinin verdiği ilan insanı insanlığından utandıracak nitelikte…

Depremden etkilenen illerin komşuları arasında olan Elazığ’da kiralar uçuşa geçti. Bölgeyi terk eden depremzedelerin ilk durağı olan Elazığ’a geldiklerinde ve evleri hasarlı olduğu için taşınmak zorunda kalan Elazığlılar fırsatçıların yüksek fiyat talepleriyle karşılaştılar. İl genelinde kiralar artarken, bu artışların TOKİ binalarında daha fazla olduğu görülmüştü fakat Zirvekent konutları A Blok 34. Dairesinin ev sahibinin verdiği ilan ise  insanlığından utandıracak nitelikte. Büyük tepkilere yol açan ev sahibinin verdiği ilan da şu ifadelere yer verildi,

 “TELEFONLA ULAŞINIZ, WHATSAPP MESAJLARI GÖRÜLMEYECEKTİR”

“Adaylardan ricadır. Son karar mercii ile ev gezilsin. Kirada pazarlık, telefonda değil ev içinde şartlarda anlaşıldığında mevcuttur. Telefonla ulaşınız, WhatsApp mesajları görülmeyecektir. Ev hafta içi mesai saatlerinden sonra görülebilir. Yükseklik korkusu olan kişilere göre değildir. Ev bir dağ başında ve yolu yokuştur. Bunu da göz önünde bulundurun. Özel iştirak sahibi olup da senelik peşin ödeme teklif etmeyiniz. Vadesiz mevduatınızda milyar dolar bulunması beni ilgilendirmez.

KİRLİ “OLDUĞU VAZİYETTE VERİLECEKTİR” BOYA ŞARTI YOK

 Kirli “olduğu vaziyette verilecektir” boya şartı yok. Zirvekent konutları A Blok 34. Dairedir. Konum doğrudur. “Konum servisi sitenin adını bulamadığı için ön açıklamada site içinde değil diye gözükmektedir.” Şehir manzarasına hâkim, site içinde 3+1 ebeveyn banyosu ana kapıda plaka tanımlı sistem çocuk oyun alanı mevcuttur. 2020 depreminden hasarsız çıkmış nadir yapılardan biridir. Kamu mühendisi, Trafik Polisi, Radar ve sözde MOBESE ile pusu atan kolluk kuvvetleri, SGK Personeli ve Güneydoğu kökenli kişiler” Tırnak içinde belirttiğim meslek grupları hariç 657’ye tabi aile öncelikli olarak kiralıktır.”

VATANDAŞLAR ŞİKÂYETYAĞDIRIYOR

Pervasız zamlar vatandaşlardan büyük tepki gördü. Kiralarda sıkıntı olduğunu söyleyen vatandaşlar, Ev sahiplerinden sadece merhamet istediler.

GÜNIŞIĞI GAZETESİ OLARAK KONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Günışığı gazetesi olarak konun takipçisiolacağımızı ifade ediyor, fahiş kira oranlarıyla evlerini kiraya verenleri ifşa edeceğimizi, fırsatçılara göz açtırılmayacağımız belirtmek istiyoruz.

elazığdepremtokidaireTürkiyekira

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol