Öne Çıkanlar DEPREM 23 Nisanda çocukları ağırladı. komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi GENÇLİK VE SPOR BAKAN YARDIMCISI BAYDAŞ Elazığda

Bu haber kez okundu.

Vefa Otobüsünün İlk Durağı Elazığ Oldu!

HABER: GÜLÇİN TURGUT

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen komşu ilimiz Malatya; “ Zor Günlerde Yanımızda Olan Milletimize Minnettarız” mottosu ile yola çıkan Malatya Vefa Otobüsü’nün durağı Elazığ oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hayata geçirilen "Teşekkürler Türkiye Projesi" kapsamında "Zor günlerimizde yanımızda olan milletimize minnettarız" sloganıyla hazırlanan "Vefa otobüsü" ile gidilen illerde kayısı ikramında bulunulacak.

Vefa otobüsünün ilk durağı Elazığ'da, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programda, deprem konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

Daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Üstündağ tarafından dua edildi.

ŞAHİN; "O KARANLIK GÜNDE ELAZIĞ YARDIM OLDU YAĞDI"

Açılışta konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, , 6 Şubat'taki depremlerden Malatya'nın derinden etkilendiğini söyledi. Bu süreçte tüm Türkiye'nin kendilerine destek olduğunu belirten Şahin, depremlerin 6'ıncı ayında hazırladıkları otobüsle illeri gezerek kayısı ikramında bulunacaklarını, yardımlar için teşekkür edeceklerini belirtti.

İlk programlarını Elazığ'da yaptıklarını ve bunun özel bir sebebi olduğunu söyleyen Şahin, İlk etapta 20 kentte program düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi;

“Elazığ, o karanlık günde yardım oldu yağdı. O en zor zamanımızda Malatya'nın can simidi oldu. Hayat öpücüğü oldu. Malatya asla Elazığ'ı unutmaz. Çünkü onlar en zor zamanımızda bizimleydiler. Elazığ'da fırınlar ekmek satmadı, lokantalar yemek satmadı, fırınlar yaptığı ekmeği Malatya'ya gönderdi. Lokantalar yaptığı çorbayı Malatyalı kardeşlerine yetiştirdiler. O karanlık saatlerde bizim hayat öpücümüz, tünelin ucundaki ışığımız olan Elazığ'a Malatyalıların şükranlarını, teşekkürlerini getirdim.

TORAMAN; “BU SÜREÇTE BİZLERE DESTEK OLAN BÜTÜN ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİME ŞÜKRANLARIMI ARZ EDİYORUM.”

Elazığ Valisi Ömer Toraman da güçleri yettiğince komşu şehir başta olmak üzere depremden etkilenen illere destek olduklarını dile getirerek Malatya ve Elazığ'ın kardeş şehirler olduğunu belirtti.  Toraman, "Deprem vesilesiyle ben şunu gördüm; Malatya ve Elazığ iç içe geçmiş, sosyal olarak, akrabalıklar, hısımlıklar, kardeşlikler tesis edilmiş. Sosyal olarak, ekonomik olarak içe içe geçmişler. Bu depremde bunu canlı olarak yaşadık, gördük. Bu iki şehir, birbirine zor zamanda kenetlendi ve bugünlere hamdolsun ulaştı. Bu süreçte bizlere destek olan bütün Elazığlı hemşehrilerime şükranlarımı arz ediyorum. Ne dediysek fazlasıyla bizim arkamızda durdular. Bize güç ve kuvvet verdiler." diye konuştu.

GÜRKAN; “ÖRNEK BİR KOORDİNASYON SERGİLEDİK”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Kahramanmaraş merkezli depremlerde örnek bir koordinasyon sergilediklerini kaydederek;  "28 kaymakam, 28 ilçe belediye başkanı, 5 vali, 5 il belediye başkanı, o deprem sürecinde yaraların sarılması noktasında büyük gayret gösterdik." dedi.

ŞERİFOĞULLARI; “DEVLETİMİZ BÜYÜK BİR DEVLET, MİLLETİMİZ HAYIRSEVER, YARDIMSEVER, NECİP BİR MİLLET.”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da kardeş şehir Malatya'ya destek olabilmek için bütün imkanları seferber ettiklerini dile getirdi. Arama-kurtarma faaliyetlerinden enkaz faaliyetlerine, yiyecek içeceğe kadar her alanda kurumların bütün imkanlarını ilk andan itibaren Malatya'nın hizmetine sunmanın gayreti içinde olduklarını belirten Şerifoğulları; "Devletimiz büyük bir devlet, milletimiz hayırsever, yardımsever, necip bir millet. Bizler birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğumuz müddetçe üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun olmadığını bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. Devletimizin güçlü desteğiyle inşallah kısa sürede 11 ilimizde yıkılan konutlarımızın yerine yıkılandan daha fazlası yapılacak. Şehirlerimizi inşa ve ihya konusunda devletimiz kararlılıkla çalışmalarını sürdürecek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol