Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız gayrimenkul

Bu haber kez okundu.

Yüksek Prime Az Maaş Düzeni Sona Eriyor

Emeklilik sistemindeki adaletsizlik düzeltiliyor. Yüksek prim ödeyip en düşük emekli maaşı verilen vatandaşlar bu durumda memnun kalmadı. asgari ücret üzerinden ödenen primle yüksek seviyeden ödenen prim maaşları 7.500 lira olması tepkilere yol açtı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu koordinasyonu ile yeni bir emeklilik sistemi üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

 PİRİM HESAPLAMASI DEĞİŞİYOR

 Akşam gazetesinde yer alan habere göre; ilk aşamada SGK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarının hesaplanmasında kullanan yıllara göre değerlendirilmiş prim sisteminde düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Yürürlükteki uygulamaya göre vatandaşların ödediği primler 3 farklı dönemde ele alınıyor.

İKİ KAT PRİM YATIRIP AYNI MAAŞI ALIYORLAR

Çalışma hayatı boyunca asgari ücretlilerin iki katı kadar prim ödeyen birçok vatandaş, prim günü hem de ödediği prim tutarı kendilerinden az olan vatandaşlarla aynı maaş almalarının adalet olmadığına dikkat çekiyor.

 BAKAN VEDAT IŞIKHAN AÇIKLAYACAK

Yeni düzenlemedeki emekli kat sayısı merak ediliyorken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilerleyen süreçte bu konu hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol