Öne Çıkanlar DEPREM a ya komisyonların iptal edilen incelemesinin yapılmasını istedi seçim 23 Nisanda çocukları ağırladı.

Bu haber kez okundu.

Yüzyılın İyilik Hareketi Malatya’da!

100. Yılda 100 bin konut projesi ile ilgili Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, basın mensupları ve cemiyet temsilcileri ile görüşen Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban; “Dünyanın her yerinde hareketlilik sağlayıp ve bu projeyi her bir bölgeye uyarlayarak yeni bir şehir inşa edilmesi için çalışıyoruz.” dedi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılında depremzedeye 100 Bin Sosyal Konut Projesi” tanıtımının ilk durağı Malatya oldu.

Başkan Bilal Çoban, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner, basın mensupları ile cemiyet temsilcilerine 100 bin konut projesi hakkında bilgi vererek, "Girişiminde bulunduğum bu proje ile dünyanın her yerinde hareketlilik sağlayıp yeni bir şehir kuracağız" dedi.

HAZARSAM Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin 100. Yılında depremzedeye 100 Bin Sosyal Konut Projesi”nin ilk toplantısı Malatya’da gerçekleştirildi. Başkan  Çoban’a Elazığ Basın - Medya Cemiyeti Başkanı M. Nafiz Koca da eşlik ediyor.

"BİZ 100 BİN DEDİK BU RAKAM 500 BİNİ BULABİLİR"

Başkan Çoban, Malatya’da projenin detayları ile ilgili olarak yaptığı sunumda; "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 bin konut projesi kapsamında, dünyanın her yerinde hareketlilik sağlayıp ve bu projeyi her bir bölgeye uyarlayarak yeni bir şehir inşa edeceğiz. Türkiye'nin, GSM şirketlerine, büyük firmalarında katılımıyla projemizi hayata geçireceğiz. Bizler 100 bin konut diyoruz ama bu proje sayımız 300-500 bine yakın ev çıkarabiliriz" dedi.

"PROJEYİ TOKİ YÜRÜTECEK"

Başkan Çoban hazırlamış olduğu proje kitapçığını Malatya Gazeteciler Cemiyeti başkanı Vahap Güner'le birlikte inceleyerek, "Bizim hazırlamış olduğumuz bu projeyi TOKİ yürütecek, insanlar belirlenmiş parasını TOKİ'ye verecek. Bizlerin tek amacı insanlara doğruyu hedeflemektir" dedi.

"PROJEYE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ"

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner de, Prof.Dr.Bilal Çoban'ın hazırlamış olduğu bu başarılı projeyi tebrik ederek, "Bizlerin de aklından geçen sizlerin projelendirmiş olduğu 100 bin konut projesine her zaman destek olmaya hazırız. Bu konuda bizim adımıza sizlerin hareket etmesi bizleri daha da mutlu etti. Bizler bu deprem durumunda bu projeleri düşünme aşamasında değiliz. Burada o kadar travmalar üzücü şeyler yaşanıyor ki bu tür şeyler ile uğraşman şu zamanda bizler için oldukça güç, sizlere bu proje ile çok teşekkür ediyor ve gönülden destek olmaya bir kez daha hazırız diyorum" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol