Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

ELAZIĞ’DA HEDEF 20000 GENÇ

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulanan ve Cumhurbaşkanlığı 1. Kararnamede yer alan hususlar neticesinde tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirdiğimiz Yetenek Taramaları programı Ykup Kılıç Spor Salonunda devam ediyor. İlk etapta pandemiden ötürü gerçekleşmeyen 4 ve 5 sınıfların taramaları yapılarak akabinde 3. Sınıflarında taramasıyla ilk etapta 7500 kişi yıl sonu hedef 20000 taramayla çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlıyoruz.

Yetenek Taraması İl Koordinatörü Mustafa Cihan; çekimini yaptığınız yetenek taramasının koordinatörüyüm.

Yapacağınız çekimlerle çocukların yetenekleri ölçülüyor. Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanlığı birinci kararnamesinde yayınlanan ve artık yasalaşan, üçüncü sınıfa geçen bütün öğrencilerin genel sportif taramadan geçeceği bir program. Bütün illerde eş zamanlı olarak yapılıyor, Türkiye Geneli hedeflenen rakam 1.200.000 çocuğun sporla tanışması ve yeteneklerinin araştırıldığı bir çalışma  Şu anda ilimizde yapılan çalışma beşinci sınıflar üzerinde yapılıyor bunlarında rakamı 7500 civarında amacımız da 7000 civarında öğrenciyi taramak ardından dördüncü sınıflar taranacak Pandemiden ötürü taraması yapılmayan dördüncü ve beşinci sınıflar taranacak en son üçüncü sınıfların taraması yapılacak son olarak ta genele baktığımızda İlimizde 20.000 civarında öğrenci yetenekleri konusunda yönlendirilmiş olacak, dedi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; "Sporun içinden gelmiş biri olarak ve uzun yıllar spor lisesinde beden eğitimi hocalığı yapmış biri olarak şunu ifade edebilirim, gerçekten çok önemli bir proje Türkiye’de yürütülüyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ‘’ Yetenek Taraması ‘’ ile birlikte Spora başlama yaşında olan bu çocuklarımızın Her biri yetenek taramalarından geçerek keşfediliyor. bu çok önemli bir program, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türkiye’de bir çok spor yatırımı var bir çok tesisler yapılıyor bu tesislerde Yetenek Taramasında seçilen çocuklar inşallah ilerleyen yıllarda uzun vadede Türkiye’de hem Olimpiyat Avrupa ve Dünya şampiyonları olacak çok iyi Sporcular yetişeceğine inanıyoruz. Burada görev alan özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü beden eğitimi öğretmenleri ve gençlik Spor il müdürlüğümüz personelleri ve idarecilerine teşekkür ediyorum. İnşallah Elazığ’da çok güzel yetenekli sporcuları çıkarıp Türkiye’de milli takımları armağan edeceğiz buraya kadar gelmiş olduğunuz için eşsiz değerli basın mensuplarına teşekkür ederim." dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol