Serdengeçti bir yapım var, çoğu zaman hesaplamadan öyle yazılar yazarım ki, başım beladan kurtulmaz, mahkemelere düşer cezalar alırım, bereket versin hakimler yaşıma başıma bakar hapis cezalarını paraya çevirir, içeri tıkılmaktan kurtulurum.

Köşe yazdığım Günışığı gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca beyin bu günkü yazısını okuyorum, okudukça tedirginliğim artıyor, inşallah bana dememiştir diye içimden dua ediyorum.

Yazı bitti biraz rahatladım, ama paranoya nöbetine yakalanmıştım, ya ben anlamadımsa, ya bana dedi ise diye kendi kendime söylenmeye başladım.

Nafiz ile bu ara aram bozuk küsüz, Ona telefon etmedim, bizim mahalleden birkaç arkadaşı aradım, Nafiz’in bu günkü yazısını okudunuz mu, okumadınızsa hemen okuyun, vekilin biri gazeteciye ‘’DOMUZ’’ demiş dedim tedirgin bir şekilde.

Döndü arkadaşlar, Abi merak etme sana dememiş diye sakinleştirdiler beni.

Kendi kendine gelin güveyi olduğumu düşünmeyin bu vekil arkadaşa daha seçilir seçilmez ilk tenkit yazısını ben yazmıştım, muhatap ve muhataplarında gerekli karşılığı bulmuş yazı amacına ulaşmıştı.

Bu genç vekil arkadaş, sosyal medya hesaplarında bir vekil nasıl olmalı diye soru sorup, gazetecilerden yardım istemişmiş, gazeteci arkadaşlar ise hayra geçer diye yardım yazıları yazmış genç vekile önerilerde bulunmuş, vekil beyefendi ise bu öneri ve tenkitlerin bir kısmını algılayamamışmış.

Gerilim artmış, işin içine Polat Alemdar, Abdulhey, Memati girmiş, yetmemiş KGT olaya toptan el koymuş.

İş nerede biter Allah bilir, Allah vere İskender Büyük işin içine girmeye yoksa çok kan dökülür Vallahi, İskender manyağın tekidir Kaosu çok sever.

Gelelim bu gerilim filminin baş aktörü Mahmut Rıdvan Nazırlı beye, güzel kardeşim, ben senin için ilk yazıyı kaleme aldığımda tenkit görünümlü bazı nasihatlerde bulunmuş, Baban Vehbi beyin, Deden Hafız Abdullah beyin hatırına yardımcı olmaya çalışmıştım, genç ve zeki biri olduğunu biliyoruz, gençlik ve zeka doğru kullanılmazsa insanın başına bela olur.

Nasihatlerimize buradan devam edelim.

İlk önce şunu söylemekte fayda görüyorum, Milletvekillerinin görevleri bellidir, durup dururken Milletvekili nasıl olmalıdır sorusunu sormak da neyin nesi?

Hadi düşünemedin sordun, yapılan öneri ve tenkitlera ‘’Domuzlar’’ diye karşılık vermek nereden çıktı.

Göz önünde olmak, medyatik olmak çok zordur, riskli ve sıkıntılı bir yoldur.

Vekilsin, vekillik yapmaya bak, Pop Star takıntıları vekilliğe uymaz, Ak Partiye ise hiç uymaz.

Dediğim gibi, Baban arkadaşım, Deden ve Amcan komşum ve dostumdur, sana nasihat ve önerilerim devam edecek, uyar, uymazsın, dinler dinlemezsin senin bileceğin iş.

Yazının sonunda bir uyarıda daha bulunayım, Nafiz Kocanın gazetesinde sadece yazı yazmıyorum, bu kentte Nafizi en eski ve en iyi tanıyan benim, eğer onun radarına yakalandı isen işin çok zor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol