Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

DSİ'DEN ÖNEMLİ UYARI!

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaparak, sorumluluk alanı içerisinde işletmeye açılan; sulama, baraj, gölet ve servis yolları gibi tesislerin inşa edildiği yıllarda yerleşimin olmadığı ancak zaman içerisinde nüfusun yoğunlaştığı bölgelerde baraj, gölet, kanal ve depolama tesislerinde akan ya da durağan su kütleleri ile tesislerin işletme ve bakımı için kullanılan servis yollarının maksatları haricinde kullanılması bölge halkının can ve mal güvenliği açısından risk oluşturduğunu ifade etti.

Açıklamada şunlar ifade edildi,“Bu bağlamda; Keban Barajı, Karakaya Barajı, Karakoçan Kalecik Barajı ve Sulaması, Cip Barajı ve Sulaması, Kovancılar-Kanatlı Barajı, Kapıaçmaz Göleti ve Sulaması, Palu-Hamzabey İçme Suyu Barajı, Kepektaş Göleti ve Sulaması, Kuzova Pompaj Sulaması 1.Kısım, Maden-Işıktepe ve Durmuştepe Göletleri ve Sulamaları, Dedeyolu Göleti ve Sulaması, Tadım Göleti ve Sulaması, Baskil-Akuşağı, İçlikaval, Odabaşı Göletleri ve Sulamaları, Karakoçan-Bazlama, Sarıcan Göleti ve Sulamaları, Kovancılar -Tatar Göleti ve Sulaması, Alacakaya- Esenlik Göleti ve Sulaması tesislerinde uygun görülen yerlere uyarı levhaları dikilmiştir.

Vatandaşların bu uyarı levhalarını dikkate alması ve bunların tahrip edilmemesi konusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir. İşletmede bulunan tesisler çevresinde can ve mal güvenliğinin sağlanması maksadıyla tesislere korkuluk yapılması, ızgara konulması, zincir, merdiven, şamandıra, doğal yaşam için ulaşım yapısı v.s.projeye dayalı yapısal tedbirlerin yanında, yapısal olmayan tedbirler kapsamında; duyuru, ilan, eğitim v.s. yollarla halkın bilgilendirilmesi, tehlikelere karşı toplumsal bilincin arttırılması gerekmektedir.”denildi.

Anahtar Kelimeler:
DSİDEN ÖNEMLİ UYARI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol