Çukur meselesi aslında Manav Cihanın sorunu da, ben yazının başlığını Belediye yazdım, Cihanın derdini ancak Belediye halleder.

Manav Cihan başımın etini yedi, her şeyi yazıyorsun bu Belediyeyi niye yazmıyorsun,  delikanlı isen Belediyeyi de yaz görelim demez mi.

Cihan bak beni zorlama, her şeyi benden bekleme, tanıdığın bir çok gazeteci var söyle onlar yazsın çukuru, biraz da onların başı belaya girsin dedim, dediğime bin pişman oldum, sen ne isen onlar da O, onlar da yazamaz korkar demez mi.  

YA Sabur Ya Allah al başına iş.

Valla altmış sekiz yaşındayım, delikanlı dönemlerim çoktan geride kaldı ama yine de kalan bir delikanlılık kırıntısı var ki zoruma gitti bu laflar.

Bahçelievler Cihan manavı, çok sık uğradığım bir işyeri.

Cihan temiz ürün getirir, pazarcı esnafı gibi seçme, elini sürme demez, müşteriyi müşteri gibi görür, rahat bırakır, saygılı bir esnaftır ama diline düştün mü işin kötüdür, bir Elazığ’ın diline düşersin.

Cihan’ın her gidişimde aynı şeyi kafama dank, dank vurması artık beni canımda bezdirdi, Cihan’ın dilinden kurtulmak için yazmak zorundayım.

Cihanın bir tek derdi var, şehir içi yol ve caddeler.

Yollarda asfalt yırtılmaları, çukurlar var, yağmur yağınca su birikiyor, araçlarımız çukura düşüyor gibi çözümü çok basit geçici sorunlar Cihan’ın en büyük derdi, başka da bir derdi yok.

Cihan bak sana anlatayım bu yolların durumunu dedim.

Belediye büyük bir projeye başladı, alt yapıyı tümden yeniliyor, şehir üç büyük deprem yaşadı, acil yıkılacak beş bin yapı yıkıldı, enkaz kaldırıldı, halen daha on bin yıkılacak bina var.

Her yıkımda kaldırımlar, yollar tahrip oluyor, bunun önlenmesi mümkün değil, bu işler bitince yolların ve kaldırımların yenilenmesi belediye için çok basit bir iş desem de Cihan bu, dinlemiyor.

Yok, sen takım tutuyorsun yazmıyorsun, sen yine de yaz eğer tarafsız gazeteci isen yaz da göreyim demez mi.   

La Havle Vela kuvvete, Bu yaştan sonra adımız yandaş gazeteciye çıkacak, al başına  dert, temizle temizleyebilirsen .

Kent insanı, insan psikolojisi budur, değiştirmek mümkün değil, görmez, büyük projelerin farkında bile değildir, rahatını düşünür, O sadece aracıyla geçtiği yolları görür, küçük bir çukur bile gözünde büyük bir sorundur.

Benim arabam yok, nerede çukur var, Cihan nerede çukura düşmüş bilmiyorum, ben çukura, mukura düşmedim ama Cihan’ın lafları yüzünden kuyuya düşmüş gibi oldum.

Valla bıktım ben bu Cihandan, benden yazması, artık iş benden çıktı, İnşallah bu yazımı bir Belediye yetkilisi okur da cihanın çukurlarını doldurur, Cihan’ın arabası da, ben de kurtulurum çukur belasından.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol